Kinek nagyobb a rúdja?

Időről-időre hergelni kell valamivel a székelyeket, nehogy már megnyugodjanak. Be kell tolni a zabszemet a seggükbe. Ha nem épp mi rakjuk a magunkéba.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

mediafaxfotomihalylaszlo
Oprea csókol, Dușa asszisztál. Fotó: Mediafax / Mihály László
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. július 01., 15:13
4 hozzászólás. 

Csíkszeredában 2015-ben egy román zászló felhúzása akkora eseménynek számít, hogy az ideiglenes miniszterelnök is eljön megcsókolni a trikolórt. Abban a városban, ahol egy nyakas, keménykezű, az övéiért kiálló polgármestert sikerült korrupciós gyanúba keverni és (egyelőre) lemondatni, muszáj volt megünnepelni ezt a győzelmet.

Számomra felfoghatatlan, hogy vannak olyanok, akik még mindig a zászlóállításokban és a katonai parádékban látják a lehetőséget, hogy megmutassák: igenis, mi itt vagyunk és őrködünk felettetek, mindent megengedhetünk magunknak veletek szemben, ahogy 1989. előtt, úgy utána is.

Kicsit olyan ez, mint a híres Orániai rend felvonulása évről-évre Belfastban – ha nem provokálnák minden évben a katolikusokat, talán a béke is közelebb jönne. Ha a Mircea Dușa-féle politikusok azzal foglalkoznának, hogy Bukarestben miniszterként vagy más hivatalnokként becsületesen dolgozzanak, nem pedig hónapról hónapra zászlófelvonásokkal és hasonlókkal fitogtatnák erejüket, akkor már rég előbbre járnánk.

Ha a Hargita megyei rendőrség vezetője nem egy fotóst rángatna be a megyei őrsre, mert le merte fényképezni a zászló felhúzásának próbáját, hanem a megyében igen szép számban leledző szervezett bűnözői csoportok egyik vezetőjét citálta volna be puszta kézzel az őrszobára, esküszöm, megemeltem volna a kalapomat előtte. Nyilván, hogy nem tudnám elfelejteni akkor sem azokat a dolgokat, amiket a székelyföldi masszív erdőirtásokkal kapcsolatosan írtak róla és említett, igen jó barátjáról, aki a maroshévízi néptanács dolgozójából hadügyminiszterré küzdötte fel magát.

Ha nem arra törekedne minduntalan, hogy a megye magyar ajkú lakosságát provokálja, akkor az ember nem mosolyogna egyfolytában azon, hogy a hatalmához foggal-körömmel ragaszkodó Victor Ponta „magyarszakértőnek" tartja. Ha nem az lenne unos-untalan a fontos, mint annak idején a napköziben pisilés közben, hogy jé, nézz ide, nekem úgyis nagyobb van, mint neked, akkor talán lenne valami.

Istenigazából akkor lenne valami, ha a közelgő kormányváltást úgy élnénk meg, hogy azt sem tudjuk, hogy kik mentek és azt sem, hogy kik jöttek. Ha nem ismernénk Pontát és a sleppjét, amihez a zászlócsókoló miniszterek is tartoznak – mondjuk azon sem csodálkoznék, ha egy-két év múlva már az új kormányban jutna beosztáshoz az egykori prefektus. Ha meg tudnánk tanulni úgy élni, hogy ezek a dolgok kimaradnának az életünkből, akkor kijelenthetnénk, hogy győztünk.

Ha mi sem a székely zászlóink nagyságával foglalkoznánk, hanem azokkal a területekkel, ahol tényleg olyan folyamatos jogtiprásban van részünk évtizedek óta, ami beláthatatlan következményekkel lehet a jövőnkre nézve: az anyanyelvi oktatástól elkezdve a kétnyelvű feliratokig vagy a jogtalanul elkobzott és vissza nem adott ingatlanjainkig. Mert ha legalább ezek megoldódnának, nem idegesítenének az ilyen erődemonstrációk. 

Akkor a zászló is maradhatna a megyei rendőrség udvarán. Mert Dușáékon kívül az égvilágon senkit nem érdekelne, hogy nekik mekkora van.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2015-07-01 18:54:34
Nyilvanvalo, ha a Varmegyesek, meg mas hasonlo magyar fasiszta gyülekezetek nem szitanak fel folyton a gyülöletet a romanok ellen hasonlo akciokkal, lenne moralis alapja annak, hogy tiltakozunk a roman nacionalizmus ellen.
Egyik kutya, masik eb!
avatar
nagydd
2015-07-02 09:46:43
re:
avatar
jutacs
Nyilvanvalo, ha a Varmegyesek, meg mas hasonlo magyar fasiszta gyülekezetek nem szitanak fel folyton a gyülöletet a romanok ellen hasonlo akciokkal, lenne moralis alapja annak, hogy tiltakozunk a roman nacionalizmus ellen.
Egyik kutya, masik eb!



Az önhöz hasonló '' megmondóembereknek'' nem ártana ,ha egyszer az életben egy hozzászólás előtt tájékozódnának a témával kapcsolatban.Tisztában van azzal mit jelent a fasiszta szó?Azzal,hogy mit képvisel a HVIM?El kellene jusson az agyáig,hogy nem mi vagyunk azok (mi magyarok),akik provokálnak.Nem a román nacionalizmussal van baj,hanem a sovinizmussal,a hazugságokkal,a más nemzetiségűek elleni viselkedéssel.Ajánlom,hogy álljon szóba ezzel a Dusa-val ,csak két percet,azonnal változik a véleménye,garantálom.Majd hallgasson bele Torockai László egyik műsorába,ő volt a HVIM elnöke sokáig,most Ásotthalom polgármestere.
avatar
jutacs
2015-07-02 13:52:37
Torockait személyesen ismerem, egy közönséges bűnöző, aljas gazember
avatar
nagydd
2015-07-02 15:19:25
re:
avatar
jutacs
Torockait személyesen ismerem, egy közönséges bűnöző, aljas gazember

Kijelenteni nagyon egyszerű valamit,de gerinc kell ahhoz hogy vállaljuk is érte a felelősséget!Kíváncsivá tett ,hogy mivel indokolja.

Én sem mindenben értek egyet vele,ahogy önnel sem és velem sem kell mindenben egyetérteni.Viszont amíg ''Nulla Károlyok'' (https://www.youtube.com/watch?v=P-Yt-Hlf37Y) tömege vesz minket körül,addig ezek az emberek tesznek valamit.Valamit ami talán megváltoztatja egy jobb irányba a magyar életét.Csak remélni merem,hogy nem Dusa a példaképe!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."