Szövegértésből hármas, kedves Városháza! Üljön le!

A második osztályos szintfelmérő teszten sem menne át a Városháza sajtóosztálya. Olvasni nem tudnak vagy értelmezni?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Képzeljen el egy olyan tetszetős várost, ahol a városházán értik, hogy mit kérdez, és válaszolnak is kérdésére.
Képzeljen el egy olyan tetszetős várost, ahol a városházán értik, hogy mit kérdez, és válaszolnak is kérdésére.
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2016. május 31., 11:13
5 hozzászólás. 

Közérdekű információkat igényeltem a polgármesteri hivatal sajtóosztályától. Levelem így nézett ki:

Jó napot kívánok!

A következő információkra lenne szükségem a Fejlődő városunk, Székelyudvarhely kiadványuk kapcsán:

- mekkora példányszámban adták ki?

- mekkora volt az egész projekt összköltsége?

- az összköltség miként oszlik le, mennyi volt ebből az előkészítés, mennyi a nyomdaköltség, mennyi a terjesztési költség?

Köszönöm!

ufó

A polgármesteri hivatal válaszolt:

Tisztelt Egyed Zoltán!

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala vagyonalapú adatbázisa alapján küldtük ki az elmúlt időszak megvalósításait tartalmazó kiadványt. Sajnos történtek olyan esetek, hogy a címzett már elhunyt, de ez annak tudható be, hogy a családja által a hagyaték lebonyolítása nem történt meg, így sajnos a hivatali adatbázis továbbra is tartalmazta az elhunytakat. Ezutón is elnézést kérünk az érintettektől.

A székelyudvarhelyieknek joguk van tájékozódni, a polgármesteri hivatalnak pedig törvényes kötelessége tájékoztatni a városlakókat. A kiadvány nem kampányidőszakban készült és nem kampányban volt eljuttatva a városlakókhoz. Nem került többe, mint a Székelyudvarhely Tavasza műsorfüzetünk, 1,43 lej/darab.

Köszönettel,

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Sajtóiroda

Nem tudom eldönteni, hogy valaki olvasta-e el a levelemet, vagy ez egy automata válaszlevél, amolyan "vakáción vagyunk június 5-ig, bármit szeretne írni, írja bele, hogy nem vagyunk hibásak, elnézést kérünk a halottaktól, és szeretettel várjuk őket az urnáknál". A dolog azért is gyanús, mert idén még egyetlen levelemre sem válaszoltak, akár a szeméttelep bezárásáról, akár a város fenntartható fejlesztési stratégiájáról érdeklődtem.

Két hete személyesen találkoztam Bálint Attila városházi sajtószóvivővel, s szívből kértem, küldjék el nekem a szeméttelepről igényelt adatokat, mert nem szeretnék kampány alatt róluk rosszat írni. Elküldték? Nem. Ezeknek már olyan vastag a bőr a képükön, hogy semmivel nem lehet megváltoztatni őket. Talán csak egy polgármesterváltással.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
mzolee
2016-05-31 14:27:06
1.43 lej/drb? Huha, valahol valaki rosszul szamolt? Ennyi penzert egy ilyen kampanyfuzetet bedobnak a postaladaba? Hol nyomtak ki ennyiert? Ezutan en is ott rendelek.
avatar
Bőrönd Ödön
2016-05-31 15:55:35
Válasz a feltett kérdésekre!
Tisztelt UFÓ úr!
Ezúton - igaz, hogy nem hivatalos formában - közöljük a válaszokat a feltett kérdéseire.
1) 10000-es példányszámban rendeltük, mert fontos volt a kedvezmény, és mert így nagy tömegekhez juttathattuk el a nélkül, hogy kampányidőben bárkit kihagytunk volna.
2) A teljes projekt összege 28880 lej volt
3) Előkészítés 1880 lej (4 napi munka, proof, egyeztetés és egyebek)
nyomdaköltség 24000 lej
postaköltség 3000 lej (kedvezményes ár 0.30 lej/darab, mert a főnök tartozik)
Az árak az ÁFA (TVA)-t nem tartalmazzák.

Mivel a város pénzéből csak 1.43 lejt számolhattunk el, így hivatalosan ezt közöltük mindenkinek, és az 1.46 lejnyi különbözetet támogató fizette (összesen 14580 lejt) amiért egész kis apróságokat vár el a következő 4 évben.

Ha ezek után is van valami amit nem ért, akkor kénytelenek vagyunk azt hinni, hogy szándékosan értetlenkedik.
avatar
csilla77
2016-05-31 16:10:20
Zöldövezet,biztonság
Tiszta szégyen ahogy a zöldövezet néz ki Székelyudvarhelyen (park,vízpart, főút melletti részek). Hol vannak a szociális munkások? Más városokban egésznap kint takarítanak, sövényéket,füvet nyírnak. Nálunk nincs szociális jutalékot ígénylő személy?? Közbiztonságra igyekeznek, valóban csak igyekezet van,eredmény nem sok. :-(
avatar
Will
2016-05-31 20:11:03
Miert jo ez??
1.46-1.43=0.03 x 10000 = 300 lej, nem nagy osszeg az teny, de ilyen olcson lekoteleztettek a kovetkezo polgarmestert???? Szivessen kifizettem en is "egész kis apróságok"ért ezt az osszeget... pl ha majd Uj musorfuzet lessz akkor majd 0.01 lejel olcsobb ajanlattom fogadjatok el, ja es "nem hivatalos formában" szoljatok elotte mennyi a konkurencia ajanlata...Kosszi fiuk:))
avatar
jozsef_osvath
2016-06-01 08:48:14
re: Válasz a feltett kérdésekre!
Nem tudom ki on, es hogy mennyire lehet komolyan venni a beirasat, de ha ezt hivatalos nyilatkozatnak tekintjuk, akkor nagy a baj:
1. Nem teljesen tiszta a tamogato kilete es motivacioja, miert is akar valaki kozel 15000 lejt fizetni es egeszen kis aprosagokat elvarva.
2. A 'kedvezmenyes ar mert a fonok tartozik' kapcsan. Az a tartozas valahonnan szuletett, igy a kiegyenliteset is illik beleszamolni.
Pl. Kolcsonadok onnek 1000 lejt, majd on a terites fejeben ad nekem egy biciklit, mivel a penzt nem tudja megadni. Nezhetem ugy is (tevesen), hogy ingyen kaptam egy biciklit, de valojaban az 1000 lejembe kerult (meg akkor is, ha a bicikli tobbet er 1000 lejnel), vagy ha a penz behajtasara nincs sok eselyem.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."