Fogyj le 9 óra alatt!

Mivel alig maradt tizenkét órám az esti randiig a férjemmel, én bizony rákattintottam a hirdetésre. Nem fogjátok elhinni, mi történt velem!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

atveres6
Átverés, képernyőfotó
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENNE
2016. augusztus 12., 14:21
1 hozzászólás. 

Először is dőltem a nevetéstől. Ez már köztudottan fogyasztó hatású. De ha még be is veszem a reklámdumát és azt a maszlagot, amit a nem létező kommentelők sorakoztatnak fel a fogyitabletta hiperszuper hatásairól, futhattam volna a pénzem után, ami szintén fogyaszt. Na, de nem így mesterkednek ám ezek a honlapok.

Villogó ígéretek bűvöletében

A helyzet az, hogy vicces a dolog, de sajnos sokan dőlnek be ilyen jellegű hirdetéseknek, mert egyszerűen frusztráltak vagyunk, nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, amíg nem hasonlítunk rijannákra, parisokra, annácskákra, sarkatákra. Nem kell megijedni, nem jön a hegyi beszéd, hogy te bizony gyereket szültél, és ez sokkal értékesebb dolog, mint hogy feszes legyen a hasad, a combod, a feneked. Ha megteheted, biztos meg is teszel mindent, hogy így vagy úgy, de jól érezd magad a bőrödben. A kérdés csak az, hogy minek és kiknek hiszel.

Egy kérdezz-felelek fórumot böngésztem, amikor villogni kezdett a fent látható reklám. Persze, van rajtam fölösleg, de a marketing szöveg buta erőszakossága láttán elmosolyodtam. Azt ígéri, kilenc óra alatt bombanő lehetek. Ez igencsak kecsegtető, nem? Aztán rádöbbentem, hogy sokkal inkább ijesztő: a végén még nem ismernek föl a gyerekeim és a férjem, és szépen elzavarnak otthonról még mielőtt élvezhetném szupernőségemet. Amikor már sikerült elérni, hogy kattintsak, már enyhült a marketinges agresszió:

atveres11

A viccet félretéve nem is annyira a hirdetett termékre voltam kíváncsi, hanem inkább arra, kik azok az emberek, akik a csodaszert ajánlják. Előrebocsátandó, hogy vannak itt is apró betűs részek. Eszerint az elégedett vásárlók nevét teljes mértékben megváltoztatták a további elégedettség jegyében.

atveres12

No, de a terméket ajánló dokiét is? Mert, ugye, a leghitelesebb a történetben a szakember kellene, hogy legyen:

atveres4

Mester Roland. Szép neve van, nem? A doki állítólag már 14 éve dolgozik a fogyiszakmában, és többszázezer túlsúlyos nőnek segített azzal, hogy rádöbbentette őket, nem elég a szénhidrátok bevitelének csökkentése, valami drasztikus megoldás kell. Bizony: a borskivonatot tartalmazó fogyitabletta a megoldás!

És itt jön a mi barátunk, a Google!

Bár nem olcsó a termék, mégis szinte elalélok a furcsa tekintetű, 'bárvanvalamibizalomkeltőapaliban' dokitól, amikor eszembe jut a Google Images (images.google.com). Nem vagyok bizalmatlan, dehogy, de azért fő a biztonság! Feltöltöm a doki képét, és mit ad Isten, vagyis a gugli: valójában egy zsenivel állunk szemben. Ez az ember nemcsak a fogyni vágyó nők megmentője, de a lengyel, lábbütyöktől szenvedő betegek őrangyala is egyben. Csak épp más a neve: Marian Drozd. (A doki nevének jelentésére még visszatérek.)

atveres5

Persze, mert sokkal könnyebb így a lengyeleknek is, na. Ezen a szakterületen már régebbi múltra tekint vissza a pályafutását tekintve, 16 éve segíti a fájdalmas betegségben szenvedő szintén többszázezer pácienst.

Próbálom egyeztetni az infókat, mert én alapvetően bízom az emberekben. Lehet, hogy azért van ez az egész kettősség, mert a túlsúly köztudottan megterheli a lábakat, és erre akkor jött rá, amikor még csak lábspecialista volt Drozd, akarom mondani Mester doki. De rá kell döbbennem, valószínűbb az, hogy egy pénzért letölthető műdoki arcképével állunk szemben, amit megvásároltak a lengyel és a magyar honlap tulajdonosai. Egyébként a két honlap struktúrája meglepően hasonló, csak két különböző, egyébként tényleg sokakat érintő problémával foglalkozik.

Valahogy annyira átlátszó az egész, képtelen vagyok elhinni, hogy működőképes. Rákeresek fórumon a termék nevére, és bizony estig olvashatnám az olyan átvert vásárlók történeteit, mint ezt:

atveres8

Tehát működik. Lehet, hogy ideig-óráig, de lesznek megrendelők, majd szépen nyomtalanul eltűnik a honlap, na meg vele együtt a pénzed is.

Hej rigó, rigó!

Egyébként tudjátok mit jelent a Drozd lengyelül? Rigót. Ez áll a wikipedián a fekete rigó címszó alatt: 'Akárcsak más énekesmadarak, a fekete rigó is magas „szííí" hangot hallat, ha ragadozómadarak bukkannak fel, és a hangot gyorsan változtatja, ezzel is megnehezítve annak forrásának megtalálását a növényzetben.' Na, igen. Ha ez nem véletlen, akkor van humora is a honlap kitalálójának.

Ha egy elkeseredett, hiszékeny, és fogyni vágyó anyuka lennék, és kisírt szemmel a párnámról felpattanva, hirtelen felindulásból rákattintottam volna a 'Megrendelem' gombra, most kb. 200 lejjel rövidebb, de ugyanolyan súly alatt sírdogáló nő lennék. Ha pedig az utolsó vagyonkám lett volna, valószínűleg keresnék egy gyors meggazdagodási lehetőséget is, mint ez:

atveres9

Meg is próbáltam, igaz álnéven, és rögzítettem is a beszélgetést. Az azért megdöbbentett, hogy valódi emberi hangot hallok, aki épp több száz eurót próbál kicsalni belőlem. Lehet, hogy újabb írás van születendőben bennem?



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunikovacs
2016-08-13 12:01:59
A bankszámla alapján könnyű megtalálni ki áll a csalás mögött.Persze ha jelenti valaki a rendőrségre.Ha nem,akkor "Hotul neprins - negustor cinstit". Ennnyi embert átverni és senki ne jelentse,minden esetre ez is sokat elmond az illető emberekről.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."