Itthon » Társadalom

Újabb átverés a Kauflandban!

Ezen a héten a hamis árleszállításos trükköt szívtam meg. Mutatom, hogy milyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
havashargitasugo

Ezért lett olyan hideg

Megérkezett a hó a Madarasi Hargitára, a hideget itt...
korond26

Valami bűzlik Korondon

Találkoztunk a helyiekkel, a szemétügyről...
Séra Zoltán fotó: Egyed Ufó Zoltán

Séra Zoltán emigrál (videó)

A korondi szemét áldozata elmeséli, miért hagyja itt a...

kaufland2atveres01ufo
Fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2018. február 09., 09:15
7 hozzászólás. 

Még egy hét sem telt el rendesen azóta, hogy megírtam, miként vertek át a Kauflandban, ismét leszívtam. Most a tojás mellett, aminek ezúttal meglepő módon rendben volt az ára, vettem humuszt is, amit a január végén tartott cégbulin ismertem meg, és meglepően jónak bizonyult. A humusz címkéje a polcon árleszállítást hirdetett, 7,19 lej helyett 6,79 lej lett volna az áru, de a kasszánál 7,19 lejt kértek érte.

Ilyennel már találkoztunk a Kauflandban, mi több, múlt heti írásom után olvasóink is számoltak be hasonló esetekről. A leírások alapján nem ritka eset.

Múlt heti írásom után többen szóltak hozzá a témához, és voltak, akik azt állították, egy egyszerű alkalmazotti hiba lehetett, a polc felelőse nem rakta ki idejében a címkét az új árral. Megjegyzem, reggel történt az eset, s délután, mikor visszamentem, ugyanaz a címke volt még kint a tojás alatt. Most ellenben a polcfelelős nem feledte el kirakni az árleszállítós címkét. S a kassza adatbázisában mégis a régi ár szerepel, nyilván, nagyobb, mint a címkenyomtató adatbázisában. Lehet most is az alkalmazottat szidni, de miért nem lehet egy olyan rendszert kitalálni, ahol ez nem fordulhat elő?

A múlt héten több olvasónk is jött a hazafias dumával, hogy miért nem a Merkúrból vásárolok, mert helyi meg stb. Elmondom miért. Habár sokkal szívesebben vásárolok helyitől, mint multitól, a Merkúrban csak 3-as jelzésű „székely" tojást lehet kapni, amit egymásra rakott ládákban élő, napfényt sosem látó, intenzív tartásban lévő, tápozott és gyógyszerezett tyúkok tojnak. A Kauflandból pedig 0-s jelzésű, bio gabonával etetett, szabadon tartott tyúkok által tojt tojást veszek, ami lehet, hogy még a mi otthoni tyúkjaink által tojt tojásnál is jobb, mert mi ellenőrizhetetlen eredetű, vásárolt gabonával etetjük a tyúkokat. Szeretjük a Merkúrban, hogy helyi, habár már nem az, de azt egyre kevésbé szeretjük benne, hogy gyenge minőséget árulnak, aránylag drágán.

Mára ennyi. A múltkori esethez hasonlóan ezt az esetet is jelentettem a fogyasztóvédelemnek, hátha a segítségükkel könnyebb lesz meggyőzni Kauflandékat, hogy másképp csinálják. Addig is, legyünk figyelmesek a Kauflandban, ne verődjünk át.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pkd
2018-02-09 14:28:22
Atverés a Kauflanban
Sajnos ez igy van es hidd el ha jol megfigyeled minden alkalommal találsz a szatyrodban illetve a bevásárlo kosaradban egy egy terméket a sok közöt ahol az ár a polcon es a kaszánál külömbözik.

Az helyzet a következö: a „szerzödes“ a bevasárlo es az eladó közöt a kaszánál jön létre.
Tehát az ár a polcon az csak „irány ár“, ugyhogy a szemfüles bevásárlora van bizva hogy eszre veszi vagy sem.

Az Udvarhelyi Ujságirok ezek szerint Nagyon is figyelmesek és ez igy jo!
avatar
ToxicRain
2018-02-09 17:23:04
re: Atverés a Kauflanban
avatar
pkd

Az helyzet a következö: a „szerzödes“ a bevasárlo es az eladó közöt a kaszánál jön létre.
Tehát az ár a polcon az csak „irány ár“, ugyhogy a szemfüles bevásárlora van bizva hogy eszre veszi vagy sem.


Elnézést de ez a megfogalmazás szerintem nagyon helytelen.
1. A szerződés márpedig nem a kasszánál jön létre. A szerződés ott jön létre, hogy beleteszem a kosaramba a terméket. És ezt a döntést az ár amit csak "irányárként" (mintha beletörődnénk ebbe a helyzetbe) emleget, igenis meghatározhatja. Beletettem a kosaramba tehát ki fogom fizetni.. Lehet visszateszem. Pl meglátok egy jobb akciót.
2. A bevásárlóközpont lényege, hogy összevásárol az ember mindent. Nem fogja egyesével nézegetni a dolgokat. Kivéve, ha szemfüles. De bocsánat ez nem kéne alapkövetelmény legyen, hogy még a vásárló szenteljen több figyelmet.
3. A cikk arról szól, hogy hiba van a gépezetbe. Amely során visszaélnek a vásárló bizalmával. A kérdés: direkt vagy indirek
avatar
ToxicRain
2018-02-09 17:34:18
re: Atverés a Kauflanban
Nem kötekedni szerettem volna, de a hozzászolásból az jött le, hogy ez így tök normális. Szokjunk hozzá. Hogy a multi megteheti: visszaél a vásárló bizalmával. Miközben más kisboltok, ahol jobban figyelnek a vásárlóra nem tudnak megmaradni. Az automatizált rendszer úgymond úgy van manipulálva, hogy átverje a vásárlót. Ha nem figyel...
avatar
Nadragulya
2018-02-09 21:49:26
multi
Szerződés ide vagy oda, ez egyszerűen csak a vásárló megtévesztése, ami a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat.
avatar
kekec
2018-02-09 23:44:14
Kakaland
.Ami a zöldséges részlegen található online árcimkéknél történni szokott, az is megérne egy misét. Kiválasztod a terméket egy árba, leméred egy másikba(amire azt a magyarázatot kapod, hogy meg nem álltak át a mérlegek) és kifizeted egy harmadikba a kasszánál, ami már köszönő viszonyba sincs azzal mint amire számítottál( ne magyarázzam hogy kinek a kárára)
avatar
olvaso
2018-02-12 16:47:51
Szerintem a helyi alkalmazottak hibaja.

NEM megvedeni akarom a Kauflandot, mint aruhaz, mert nem erdekel.
Talalkoztam olyannal, hogy a reklamlapban benne volt valami, konkretan azert mentem oda. A polcon (cimken) teljes ar volt. A csippanto meg a lap szerinti arat mutatta. A kasszanal is a lap szerinti ar volt.
Gondolom forditva is elofordulhat siman. Masnap teljes ar helyett az akcios cimke marad a polcon.
Szerintem a cikk irojanal is ez tortenhetett.
Kauflandtol fuggetlenul 50 bani miatti csesztetest szorszalhasogatasnak minositek barhol.
Nekem visszakerni az infopultnal, vagy egyaltalan figyelembe venni 50 bani tevedest, (amivel szerinten nem akarattal huztak le) sokkal tobb energiamba kerul, mint lenyelni az 50 banis békát.

Ettol eltekintve szerintem az utobbi 2-3 honapban nagyon sokat ment lefele a Kaufland minosege, viszont meg mindig sok helyi vallalkozo tanulhatna toluk.
avatar
hunikovacs
2018-02-12 23:02:14
én azon lepődtem meg,amikor nem Komoróczi nevét láttam amikor a miccses majom esete kapcsán az igazgató megszólalt. mi történt vele? ez is megérne egy misét szerintem...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."