A halott csecsemők és a szopós ara

Mindenki tudja a sztorit, mindenki esküszik rá, de a konkrétumok elmaradnak. Kitalált udvarhelyi történetek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

Pletyka
Pletyka
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. október 12., 11:03
4 hozzászólás. 

Halottad? Nem hiszem el! Hát ilyen nincs! – hangzanak el a szenzációhajhász sztorik beharangozói. Ami így kezdődik nem biztos, hogy igaz. Általában nem.

Két, nem is olyan régen hallott történet van a begyemben: egyik a szétdarabolt csecsemőket, másik pedig egy lagzi nem mindennapi eseményeit meséli el. Lehet csámcsogni rajtuk.

Pletyka

Egyik ismerősöm meséli. Egy helyi lagzin az ajándékokat begyűjtve a vőlegény a násznéphez fordult és így szólt: „Én is készültem. Kérem, nyúljanak az üléshuzat alá. Ez az én ajándékom." Majd fogta a pénzt és – a jelenlevők nagy szörnyűségére – lelépett.

 

Nem mintha nem láttak volna már ilyent,

csupán kissé meglepte őket az , amit a vőlegény hátrahagyott. Állítólag a fényképen – senki nem látta a felvételt, de hallott róla – a feleség látható, amint éppen lánybúcsúján egy chippendale fiúval tölti – maradjunk annyiban, hogy hajadon korszakának utolsó pillanatait.

Erre persze nagy nevetés tört ki a kocsmában – hol terjedne a pletyka, ha nem ott – és még két ismerős megerősítette a hallottakat. Igaz egyikük sem tudja a lakodalom pontos időpontját, sem azt, hogy hol és kikkel történt az eset. Ilyen nagyváros azért nem vagyunk. Ha ez valóban megtörtént, akkor, hogy lehet az, hogy arról a minimum 200 meghívót kiosztó ifjú párról senki sem tud egy szót sem, nem is beszélve a kurta-furcsa mennyegzőről.

 

A negyedik forrást is csekkolom:

megkérdezem a taxist. Mégiscsak ő jár-kel egésznap a városban, ha ő nem tud róla, akkor senki. Persze, hogy tud róla. További információk is kiderülnek, de nem visz közelebb a megoldáshoz ez sem.

Már-már azon kezdek gondolkodni, hogyan lehetne ennek utánajárni. A válasz egyszerű: sehogy, mert csak úgy járnék, mint a csecsemős üggyel.

Minden félévben szájra kel és mesélteti magát a kibelezett, kidobott kisgyerekek mítosza. De itt a sornak messze nincs vége. Időközönként a mentős kollégák mesélik, hogy megint azzal hívták fel őket, hogy kinek szorult egyik-másik testnyílásba ilyen meg olyan tárgy. Ezek a

félévenként szárnyra kapó urban legendek.

 

Csak tudnám, ki találja ki ezeket a fantáziadús, olykor szaftos, de mindenképp meghökkentő históriákat? Kinek van erre ideje? És ha már van, miért nem készít róla fényképeket is. Legalább photoshopban.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
szinkopa
2011-10-17 13:15:55
Ismerős a sztori, én meséltem kb a tavaly nyáron a G. ban egy pár ismerősnek mikor otthon voltam. A forrás egy tavalyi lagzi Csongrádon, ahol voltam, és az ott zenélő csapatnak volt az azt megelőző lagzin tapasztalt élménye. Nem gondoltam hogy ez ekkora sztorivá növi ki magát, de el kell mondanom hogy a végkifejlet azért sokban megváltozott az eredeti sztoritól. Ugyanis a zenész(akik valójában mindig nagyítanak a dolgon)annyit mondott hogy a vőlegény a szék alá rejtett fotókat éjfélkor vetette be és a legjobb barátja látható az arával.Utána balhé nélkül a jelenlevők megdöbbenését figyelembe se véve elsétált, és másnap érvénytelenítették az esküvőt. A célja a kedves ara családja előtti megalázás volt, ami szerintem sikerült is. Én láttam a fotót a fent említett zenész pajtás telefonján, de ezt persze nem tudom bizonyítani. Erre az oldalra csak véletlen bukkantam amikor az otthoni időjárást kerestem az uh.ro-n és nem tudtam nem hozzászólni ehhez. Ezután így fogok hirdetni :))))
avatar
szasza
2011-10-17 13:25:42
re:
Azt hiszem először tapasztalhatunk élőben városi legenda leleplezést :) Köszönjük az infót, jót nevettünk :)

avatar
szinkopa
Ismerős a sztori...
avatar
szinkopa
2011-10-17 13:43:16
Nagyon szívesen, nem tesz semmit, én is jót nevettem. :)
avatar
szinkopa
2011-10-17 13:26:05
Imádom ezt a hírcsatornát: AZ ÉLŐ SZÓ VARÁZSA=> PLETYKA :)))))))))))))))))))
Hát nem hihetetlen hogy egy kis történet hova képes eljutni? Ha legközelebb arra járok elmesélem, hogy eladó a piros sezlonyom jutányos áron + egy pár jó állapotban lévő 37-es női szandál.
Imádok otthon lenni, csak sajnos ritkán tehetem, de ezek után .....
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."