Elvesztettem online vásárlási szüzességem

Mindig is féltem a netről rendelni, egészen addig, míg az első próbálkozás sikerrel nem járt. Vegyél online.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

OnlineVasarlas
OnlineVasarlas
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. december 15., 15:05
0 hozzászólás. 

A tél közeledtével be kell szerezni a hideg időszakhoz szükséges ruházatot. Mint ahogyan ezt eddigi években csináltam, idén is körbejártam a városban, és ha tetszik, ha nem vagy nem kaptam nekem megfelelő cuccokat vagy olyanokkal van tele a polc, amivel úton-útfélen szembemész. A kollégák unszolására szétnéztem az internet adta lehetőségek között is, habár elsőre ódzkodtam az ötlettől.

OnlineVasarlas

Olyan kérdések merülnek fel ilyenkor, hogy mi van, ha nem azt kapom, amit rendelek; ha nem talál a méret; ha baja lesz, hosszú időbe telik, míg kicserélik. Mindenre van megoldás.

Megmutattak egy oldalt, ami jelen esetben kabátokat forgalmaz. Egyszerű regisztrálás után már a virtuális kosárban landolt az áru, majd vártam a visszaigazolást.

 

Na de ne szaladjunk ennyire előre.

A kiválasztásnál nagyon sok időt el lehet tölteni, de ha vannak szempontok, amiket jó előre leszögezünk, akkor gyorsan ráakadunk a megfelelőre, legyen szó bármiről.

A méretet, legalábbis esetemben, nagyon könnyű volt meghatározni, ugyanis az online áruházban minden méretnek megvannak a paraméterei, azaz pl. ha S-es a vásárolandó termék, akkor annak minden méretét megtaláljuk az adott portékára: a kabát ujjának hossza 53 cm, a váll szélesség 45 cm és így tovább.

Szólt a telefon és kisebb módosításokkal megtörtént a rendelés. Szűk 24 óra után már a futár hívott, hogy hová hozhatja a cuccot. 20 lejes szállítási költség kifizetése után

enyém volt a hőn áhított ruhadarab.

 

Ezen a példán felbuzdulva gondoltam cipőt is tudok vásárolni online. Habár itt egy picit sántított a méret, mert ahány gyártó, annyi lábméret. Erre is van megoldás, gondoltam, és körbenéztem a helyi üzletek kínálatában. Naná, hogy volt, ami elnyerte a tetszést, így felpróbáltam és megjegyeztem az adott márka méretét.

Rövid guglizást követően rátaláltam arra az oldalra, ahol nemhogy olcsóbban, de még szállítási költségek nélkül lehet az enyém a téli csuka. Regisztráció, visszaigazolás és 24 órán belül már

bakancsban róhattam az utat.

 

Felbuzdulva a világháló adta vásárlási könnyedségen gondoltam hi-tech kütyükhöz is hamar hozzájuthatok. Ha a megfelelő időben találunk egy-egy nagyobb netes áruház akciójára, akkor csak a pénztárcánk szab határt annak, hogy mire van és/vagy lenne igazából szükségünk.

Ilyen például a fekete péntekre keresztelt, árzuhanásokról híres 24 óra, amolyan elektronikai cikkek torkos csütörtöke, amikor ha nem is féláron, de a mindennapi ár töredékéért juthatunk ezekhez a tárgyakhoz. Persze ha egyszerre többet rendelünk, akkor a szállításon is spórolhatunk.

Az ünnepek közeledtével érdemes böngészni és a piacgazdaság hű alkotóelemeihez híven vásárolni és vásárolni, már ha van rá keret.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."