Színes » Életmód

Neked mi volt előbb, a bejgli vagy a futópad?

Megtudtuk, hogy maradhat karcsú a cukrászlány és rájöttünk, mennyire lazák az udvarhelyi csajok, amikor a kalóriákról van szó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Illusztráció/ Szabó Apor

Óraátállítás: utoljára ugrálhatunk az időben

Az Európai Unió megszavazta, hogy az idei lesz az utolsó...
Kilyén Károly, a tökös gazda fotó: Szabó Apor

Tökös gazda: nyolcan hozták fel a kertből

Az első két kísérlet sem volt semmi, harmadszorra...
Bara Kinga elárulta, hol nyaralt Udvarhely fotók: Simó Veronika

Szeretjük, ha ellátják a bajunkat

Tudjuk, hol süttetted a hasad a nyáron, és azt is, hol...

MihalyAgnes
Mihály Ágnesnek az év minden napja karácsony, fotó: Józsa Levente
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2018. január 04., 13:34
0 hozzászólás. 

Hús-vér nőket kérdeztünk meg arról, ők hogyan élik túl a karácsonyi kaja-szeánszokat, és ami utána jön. Arra voltunk kíváncsiak, kinek mi a stratégiája az ünnepi zabálások kapcsán. Ki az, aki eldugja a mérleget, vagy nem néz tükörbe egy darabig és ki az, akit az sem bánt, ha egy mérettel nagyobb nadrágot kell felvennie karácsony másodnapján.

Igaz, már családanya, nem kell a fiatal fiúknak tetszelegnie, ezért a 31 éves Emőke nem áll mérlegre az ünnepek után. Élvezi a finomabbnál finomabb kajákat, de csak addig eszi őket, míg jól esik.

Ugyan lelkiismeretfurdalás nélkül eszik, iszik, soha nem vette észre, hogy hízott volna az ünnepek után. „Ha mégis megtörténne, a két kisgyermek mellett a plusz kilók pillanatok alatt feledésbe merülnek, akárcsak az átaludt éjszakák" – mondja a kismama. Gyorsan kerestünk is fiatalabb lányokat, akiknek még nincs lehetőségük fogyni a gyerekek után való rohangászástól.

Nyugi van, jön a stressz

A 24 esztendős Szász Kincső mérnökünk szerint sem olyan nagy probléma az ünnepi eszem-iszom, a plusz kilók lassan eltűnnek, miután minden visszakerül a régi kerékvágásba, elkezdenek az emberek dolgozni, tanulni, stresszelni. „Ilyenkor az az ügyes asszony, aki annyit főz, hogy felét az állatoknak kell megenniük" – vélekedik Kincső, aki próbál olyan normálisan étkezni, mint a hétköznapokban.

Szerinte az emberek többsége azért szed fel kilókat, mert illemből mindent megkóstol, és nem mozog, mert a szabadság a pihenésről szól, ha valahová az emberek ki is mozdulnak, „oda is csak enni mennek".

„Ez az egész karácsony-szilveszter, dirr-durr ünnepi szelleme a szerető család, barátok és a hagyományok mellett az ízekben merül ki. Az ünnep egyik legfontosabb jelenete az, amikor mindenki odahuppan a végtelen hosszúnak tűnő terülj, terülj asztalkámhoz és minden finomsággal megkínálja feneketlen mély gyomrát. Legalábbis a nagy családi zaba elején feneketlennek tűnik, aztán szépen lassan megkezdődik a töltelékes káposzták, valamint különböző

füstölt alkatrészek ostroma,

amely az ing gombjának elpattanásával és egy marék, emésztést elősegítő gyógyszer elkapkodásával végződik" – kezd bele már-már Karinthy magaslatokban járó beszédébe Alexandra Nechita, első éves egyetemi hallgató.

Ő már az első falatnál elgondolkozik, hogy kellene-e folytatni, de a szerettei vidám falatozása és az a hangulat „felülmúl minden elégedett tapintást a lapos hason". Szerinte egy évben egyszer van ilyen, ha enni kell, akkor enni kell, csak utána meg kell állítani a folyamatot.

Azt is fontosnak tartja Szandra, hogyha érzi, hogy jól lakott, nem szabad beleszúrnia a villáját egy újabb szelet húsba. Ő még azt tanácsolja a csajoknak, hogy igyanak jó sok vizet, 2-3 litert legalább, hogy azzal serkentsék az anyagcseréjüket.

Így fogyhatsz le karácsonykor

Loredana Dolente javaslata a hízás ellen, és a „habtest" megőrzése érdekében, hogy menjen el dolgozni az ember vendéglátásba. Amióta végzett az iskolával, ezt az időszakot mindig munkával tölti, ráadásul a vendéglátóiparban, aminek ez a két legkeményebb hete. Ilyenkor vagy csak kicsit, vagy egyáltalán nincs a családjával, és gyorsan összedobott szendvicseken él.

„Ha nagyi tud küldeni töltelékes káposztát, akkor bezabálok a kocsmában egyszer belőle, jól meg is töltve illattal a helyet, de maximum egyszer eszek egy jót ebben az időszakban, szóval inkább fogyni szoktam" – meséli Dana, aki két kilót adott le idén.

Mihály Ágnest éppen a szakmája miatt kérdeztük, hiszen neki „az év mind a 365 napja karácsony". Az Udvarhelyen élő és hobbicukrászként tevékenykedő lány így reagált kérdésünkre: „már régóta várom, hogy valaki hivatalosan is megkérdezze, hogy ennyi cukor között hogy nem vagyok 100 kilós".

Kacagva fordította komolyra a szót és megosztotta velünk, hogy bármilyen furcsán hangzik, ő akkor jött rá, hogy mennyire szeret sütni, amikor eldöntötte, hogy le fog fogyni. Régen édesszájú volt és a péktermékeket is imádja, amelyeket nem akart kihagyni az étrendjéből, ugyanis nem hisz a drasztikus diétákban, inkább teljes kiőrlésű sütiket készít, amiket bűntudat nélkül élvezhet.

Jöhet a bejgli, mehet a futópad és fordítva

„Ha edzek, nagyon figyelek arra, hogy mit eszek. Sokan kérdezik tőlem, hogyhogy nem hízok. A válasz az edzés és a lehető legritkább bűnbeesés. A karácsony viszont mégiscsak karácsony. Ilyenkor mindenféle kifogásokat talál az ember arra, hogy miért ne mondjon nemet egy szelet bejglire, vagy miért ne álljon fel a futógépre. Én ezt általában el szoktam engedni. Amúgyis jön az újév, amikor mindenfélét meg lehet fogadni. És akkor megint jöhetnek a reggel 6 órás kelések, hogy nyitáskor már az edzőteremben legyek és a bűnmentes desszertek. Feltéve, ha nincs valakinek szülinapja. Mert a szülinapi torta kalóriái sosem számítanak. Ez ilyen cukrászlány szabály" – meséli Ágnes.

Szóval lányok, csak okosan, fogadalmakkal engedni a kísértésnek, a töltött káposzta mellé mindig vizet inni és csak annyit enni, amennyi jól esik. De ha ez nem működik, még mindig lehet családot alapítani, vagy elmenni a vendéglátóiparba. Boldog új évet!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."