Karácsonyfa a pokolból

Egyszerű munka, de sokszor a pokolra kívánod. Sőt, sokszor házasságokat megingató veszekedéshez vezet egy karácsonyfatalp felszerelése.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

karacsonyfa2112
karacsonyfa2112
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2011. december 21., 18:18
5 hozzászólás. 

Megvan már a tömzsi kis fenyőnk, eljött a nap, amikor karácsonyfát varázsol belőle az Angyal. Első lépésben a gyereket kell megfelelően lefoglalni, sőt elvinni otthonról, hogy nyugodtan játszhassunk angyalosdit.

karacsonyfa2112

Régen ez egyszerű volt: komáékkal társulva az ember egy autóval és négy ládába, esetleg rafiazsákba pakolt „flakonnal" kiment Homoródra, hogy január végéig biztosítsa otthonra a buborékos vizet. Igaz, a kölyök már fél láda után zsémbelt, hogy fázik és unja, de hiába: az angyalnak idő kell és üres palackkal sem mehettünk haza.

Ma már ez sem működik. Korcsolyapálya és játszóház a menő. Az asszony jelzi is, hogy idén ő megy a gyerekkel, mégpedig korcsolyázni. Megunta, hogy

mindig neki kell felcérnázni a szaloncukrokat.

 

Előkajtatod hát a Matricában maszekba' készített karácsonyfatalpat. Sógor csinálta, igazi mestermű két aprócska hibával. A fa törzsét befogadó csövet kicsit vékonyra szabták. Valószínűleg akkor pont ilyen csőből dolgozott a cég. A másik, hogy sógor addig művészkedett és pöndörítgette a támaszokat, hogy elég instabil lett. De ezektől eltekintve nagyon tuti.

Nekifeszülsz a talp felapplikálásának, akkor tűnik fel, hogy a mélynövésű fádnak olyan vastag a törzse, hogy egy kisebb etióp család is megbújhat mögötte. Ámulsz-bámulsz a természet csodáján. Vennéd elő a kisbaltát, de azt már a nyári bogáti erdős flekkenezés után sem találtad.

Marad a lakásban található legnagyobb kés és kalapács kettőse. A kést szintén sógor maszekelte, ezelőtt öt évvel. Megfenve is akkor volt. A kalapács még működik, amikor éppen nincs leesve a nyeléről. Okos vagy és

a mocskos munkát a lépcsőházban végzed,

 

ott egyszerűbb lesz a takarítás. Harmadik kalapácsütésre kijönnek a szomszédok is, de főleg az azt követő cifra káromkodásra, amiben három perc után veszel először levegőt. Talált, süllyedt. A véred látványától enyhén szédülsz, és a látásod homályosodik.

A szomszédok visszahúzódnak, de az utolsó percig érzed magadon a megvető tekintetüket. Kifeketedett körömmel folytatod a munkát és egyre sűrűbben jut eszedbe az összeszerelhető műanyag fenyő és annak minden praktikája.

A talp felkerült, a fa pedig valahol a merőleges és párhuzamos között mutat felezőt. Az már meg sem lep, hogy önállóan megállni sem képes, félpercenként, mint részeg a jégen, úgy vágódik el. Nem gond, van egy kis damil a „mindenes fiókban", azzal majd a „kalorifercsőhöz" kötöd. Lüktető mutatóujjal és ledobott körömmel

igazi kínzás a szaloncukor kötözése.

 

Nincs mit tenni, bele kell húzni, mert a talppal túl sok időt tököltél. Jön az SMS, hogy a család már kezd fázni és jönnének.

Minden hurok elkészülését enyhe szisszenéssel és cifra káromkodással nyugtázol. Végre lógnak a cukrok, a díszekkel nincs gond, mert azon ott vannak a tavalyi madzagok. Most csak kettőt törsz össze és büszke vagy, ez szép eredmény tavalyhoz képest, amikor dobozostól csúszott ki a kezedből. Akkor minden második élte túl.

Az angyalhajat gondosan kell körbetekerned, három helyen van elszakadva. Végül az egészet megkoronázod az égőkkel. Ez is megy körbe, kis igazítás és máris mértani pontossággal osztod el a fán.

Gyönyörködsz a munkádban, ami annyira tetszik, hogy az ujjad lüktetése is alábbhagy. Amikor felkapcsolod, hogy teljes fényében pompázzon, csak egy villanást látsz, amit éles sistergő hang kísér.

Mi jöhet még?



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
scsont
2011-12-22 07:19:09
Köszönöm Boti hogy ilyen reggel korán így megnevetettél!
avatar
minerva
2011-12-22 11:23:48
Merry Christmas
Ezek után mi jöhet még? Hát természetesen az angyal :) Boldog karácsonyt és egy békés, sikerekben gazdag új esztendőt kivánok mindenkinek!
avatar
hajnikad
2011-12-23 22:26:04
Őszintén szólva szánalmasnak találom ezt a "cikket"! Szánom a cikk íróját is, ha csak ennyit jelent neki a Karácsony és CSAK ilyen tapasztalatai vannak a Karácsonnyal kapcsolatban!
Először is nem találkoztam még olyan férfival, aki egymaga képes volt valaha angyalka lenni!
Másodszor meg az, hogy ebből a legszebb ünnepből ilyen mocsok cikket írjon valaki (már, ha ezt cikknek nevezhetjük)...megszakadtál volna, ha ez benned marad kedves Kakasy Botond???? Tudsz ennél jobbakat is?? Ezek után nem hinném!! Éld át minden Karácsony ünnepén, amit ebben a "cikkben" megfogalmaztál! Hisz úgysem jelent számodra többet és nem hiszem, hogy ebben tévednék!
Akinek meg jelent valamit ez az ünnep, annak Boldog, Békés Karácsony kívánok!
avatar
Lakatos
2011-12-24 01:51:55
Oh hogy borulna read a szentleleki plehkrisztus, ha mi a francert kell jelentsen karacsony barmit is? ha neked jelent akko orulj neki, miert kell mindenkit erdekeljen , hogy ki a franc szuletett a kozel keleten 2000 eve es miert ? Egyebkent se december szuletet csak PR megfontolasbol van decemberbe, hogy fedje le a pogany nap unnepet.
Sha te nem talakoztal olyan ferfival akkor nincs is ?
avatar
agressziv kismalac
2011-12-24 06:53:29
".megszakadtál volna, ha ez benned marad kedves Kakasy Botond???? Tudsz ennél jobbakat is?? Ezek után nem hinném!! Éld át minden Karácsony ünnepén, amit ebben a "cikkben" megfogalmaztál!"
ejnye-bejnye hajnikad, hol a karácsony szent ünnepének hangulata ?
És hogy tudd: vannak ilyen pasik, de erről úgy látszik lemaradtál.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."