A köcsög udvarhelyi újgazdag egy napja

Úgy érzi, hogy a pénzzel észt is vásárolt. Neki mindent szabad, mert mindenki ismeri. A köcsög udvarhelyi újgazdag egy napja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
angrygraffitti

Sok hűhó semmiért... De mi a tanulság?

Maradt a régi alkotmány, de valami mégis...
Képernyőfotó

Igenre buzdított a polgármesteri hivatal, majd nem

Rövid idő alatt meggondolta magát a polgármesteri...
1990 januárjában Udvarhelyen még tömegek vonultak utcára a magyar oktatásért. fotó: Balázs Ferenc

Teljes a káosz a MOGYE tájékán, de még van remény

Megpróbáltuk összefoglalni, hogy mi minden történt a...

A köcsög udvarhelyi újgazdag egy napja
A köcsög udvarhelyi újgazdag egy napja
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. március 22., 11:00
16 hozzászólás. 

Már nem kell reggel hatra járnia, kinőtte, hogy neki is fújjon a gyár – pedig ott volt egykor, ott kezdte az életet, csupán annyi történt, hogy a kilencvenes években jókor és jó helyen tudta jártatni a száját s úgy repült ki a gyárból, hogy vitt is magával, nem is keveset.

itthon

Aztán nekifogott "bizniszelni", ahogy ő mondja, ami néha "nem jött bé", néha pedig nagyon is. Ma már árajánlatot kizárólag RON-ban ad és soha nem lejben, pénzét viszont euróban őrzi. Autó nélkül nem megy tíz métert sem. Pedig reggel ő is úgy kel, mint bárki más, az ő ágya is csak egy ágy.

Otthon alszik, holott szeretőt tart

Nem is egyet. Fizet egy albérletet a Bethlenben, egyet Keresztúron, s váltogatja, mint az alsógatyát. Szeparék, bokszok, sötétített ablak, sms, hétvégi "űzletiút" kísérettel. Hétköznap délelőttönként elvan a cégnél, amit egyébként nem nagyon jegyeznek, de számára egyedülálló, külön világ.

Titkárnőjével úgy beszél, mint a kapcájával – ám az év végi cégbulin seggrészegen a nyakába zihál, próbálja megkörnyékezni, de azzal marad. Hatalmas kulcscsomója, régebb nyuszifarok is volt rajta, az asztalon.

Ebéd mindig étteremben, haverokkal. Utána egy-két sör, még akkor is, ha kocsival parkol a járdán. A rendőr bírság helyett „előre köszön néki". Nagy ember, mindenki ismeri, elsőbbsége van az útkereszteződésben. Csikket pöccint ki az ablakon a déli csúcsforgalomban, s ha nem bazmegel, akkor a "Mennyé már, te majom, me ma belédmenyek!" szavajárása.

Mocskos szája van. Legtöbben kerülik, titokban utálják, de szidni csak a háta mögött merik. Ezt ő nem érzékeli, beszélgetéseinek nyolcvan százalékát mobilon teszi. Parkolási díjat nem fizet, minek azt, adózik ő eleget. S különben is:

tíz vagy tizenöt embernek munkát ad.

Ezért elvárja, hogy mindenki úgy essen előtte hasra, hogy közben, előtte és utána úgy nézzen fel rá mint olyanra, aki a környék gazdasági életének előremozdításáért letett valamit az asztalra. Az nem lényeges, hogy az adót elfelejti befizetni idejében vagy úgy egyáltalán.

A kilencvenes években fehér zoknit húzott a makkos fekete félcipőbe, mára ezt a szokását kinőtte, de a cipőt nem – bár nagy lábon él. Ettől függetlenül évente három-négy pár márkás cipőt is vesz, ott porosodnak az előszobában. Olyan háza, mint neki, szerinte senkinek sincs, viszonylag hamar "pirosba vót" s hamar kijárta az engedélyeket, mert neki az is hamar megy.

Felesége van, két gyereke, akik nagymenők a suliban, de többször kellett már intézkedjen, hogy átlökjék őket felsőbb osztályba, s

az érettségin is "oda lesz szólva"

idejében, nehogy valami gond legyen. Magyarba úgy jár, mint Máréfalvára. Tunézia, Görögország, évente-kétévente megfordulnak olaszba, törökbe shoppingolni. Ezek a kiruccanások lehiggasztják a néha hisztériás asszonyt, s ezekkel lehet kérkedni a haverok előtt, a fotókat pedig feltenni a netre, hadd lássa meg a világ. Mégis a "Szarul, de büszkén!" a válasza arra a kérdésre, hogy "Na, hogy s mint menyen a bót, s hogy s mint vagyunk?"

Legjobban a haverokkal szeret "kirándulni" – oda "asszont" nem visznek, de csajokat igen: miccs-kóbász-flekkeny, konyakkal-sörrel bőven locsolgatva, öblöseket böfögnek a dubaji, pesti modellkarrierről ábrándozó kis kurvák nyakába. S amelyik tényleg olyan, az meg is csinálja, de a többség marad az ábránddal meg a régi szeretővel. No meg az asszonnyal.

Délután meghívót kap egy júliusi lakodalomba, tudja, hogy mennyi pénzt kell adni, s azt is, hogy milyen lesz az, amikor az ő fia fog nősülni. Annak csodájára jár majd a város, annyian lesznek, és annyian fogják nyomni a dudát a központban szombaton délután, mint még soha... Erre gondol, miközben elszundít a legmenőbb plazmatévé előtt a legcuccabb bőrfotelen, s a legdrágább doboz sör kiömlik az ikeás szőnyegre.

Nagy helyen van, pedig kicsin is bőven elférne.



16 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
persze
2012-03-22 11:31:39
en csak gratulalni tudok a cikkhez
avatar
életke
2012-03-23 11:03:51
Ismerk pár olyan embert aki fényűző életet élt és ma már a lalását is elárverezte a bank.
Kanári szigeteken nyaraltak játszották a
nagymenőt de ma már ez kevésnek adatik meg, hogy fényűző életet éljen, amikor évente egyszer haza megyek Udvarhelyre és hallom, hogy azok az emberek eladósodtak aki a 90, években még játszották a negymenőt, jó érzés fog el mert lenézték azokat akiknek nincsen pénzűk, ma már kevesen rázzák a rongyot UUdvarhelyen :woohoo:
avatar
taylor
2012-03-22 11:36:09
Gratula Katona Zolinak, már várom a következő "köcsögöt".
avatar
kópé
2012-03-22 13:00:11
:) :) :)
avatar
BélaFaluró
2012-03-22 13:17:53
irígy kutya
...az vagy!
avatar
Ház eladó
2012-03-22 14:21:46
Vásárolnék nyuszifarkas kulcstartót! Kedvező ajánlat esetén nagy tételben is.
avatar
hunilaszlo
2012-03-22 14:32:51
:) ez nagyon jó lett!!! :D ebből a köcsög fajból is sok van mifelénk!! :lol:
avatar
jocoka
2012-03-22 14:41:36
Szóról szóra igaz,sőt még nagyon is szerényen fogalmaz a szerző.
Persze vannak az újgazdagok között is kivételek- de,azok nem köcsögök.
avatar
joskaa
2012-03-22 20:36:31
Legaláb a kezdöbetüket irjátok oda,hogy tudjuk kiröl van szo.
avatar
zterex1
2012-03-24 06:17:54
...s az orvosnál sorba nem áll, hanem mindig a kiskaput keresi és nyomja az eurót zsebbe, s eldicsekszik vele, hogy ha éjjel hívja, akkor is haptákba áll neki a doktor...
avatar
Optimus
2012-03-24 18:47:25
/
hehe .... letezik ilyen :P
avatar
pippo
2012-04-04 04:37:58
Ismerek én is ilyent, úgy kinőtte volt magát, hogy a Passatból nem tudott ki köszönni...most hogy padlón van, már köszönne de most én vagyok aki le....om !
avatar
Lehelvezér
2012-05-17 13:55:24
Na ez egy színvonalas cikk ;)
Nem kétséges,hogy vannak ilyen emberek is,de ki vagy te Zolika,hogy ítélkezz mások fölött...?Talán irigy vagy,hogy a firkász fizetésedből neked nem tellik utazásokra,vendéglőre meg jó autóra és ezért mindig mást kell hibáztatni?!És ha csajozik a hapsi akkor mi van?Minden férfi ezt teszi.Mintha te olyan tökéletes tagja lennél a társadalomnak!Ez a cikk is bizonyság arra,hogy tőled sem áll messze a ,,KÖCSÖG,, sztigma,sőt,te ráadásul egy gyáva köcsög vagy,mivel meg sem mered nevezni azt a bizonyos újgazdag köcsögöt akiről firkálsz.Na dugulj el. :)
avatar
blackbird
2012-05-17 14:17:05
Lehelvezer!
1.A cikk szerintem nem itelkezesnek lett szanva, ez egyszeren csak az igazsag!
2.Amiert a fizetes nem eleg az altalad felsoroltakra, nem azt jelenti, hogy nem lehet boldogan elni es ezaltal irigykedni kell masokra.
3.Nem kell szerintem altalanositani, nem minden pasi csajozik a felesege/baratnoje hata mogott, amelyik megis azt teszi, azzal minositi sajat magat. Az egyaltalan nem dicsoseg, inkabb gerinctelenseg!
4. Nem kell megnevezni az ilyen embereket ahhoz, hogy akinek dolga van az ilyenekkel, raismerjen.
avatar
görcs
2012-05-17 14:18:52
Lehelke, ne erölködjél szivi, mert nem vagy poénban, és magadnak dugod fel azt a bizonyos murkot. És hidd el, az sokkal rosszabb, mintha más dugná fel neked :P
avatar
fllevente
2012-05-22 06:27:01
A nagy lábon élõnek.
Aki felmagasztalja magát azt megalázzák. Nem szép dolog dicsekedni. Fordulhat a kocka.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."