Döntöttek: vége a roamingnak

Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta a roamingdíjak eltörlését, így 2015. december 15-ig megszűnik a barangolási díj az EU tagállamaiban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sogorcsaba

Sógorban van kaka-óóóó! (videó)

Az RMDSZ képviselője a Magyarországról készült...
Tim Bergling, művésznevén Avicii

28 évesen meghalt Avicii

28 éves korában meghalt Tim Bergling, művésznevén...
StephenHawking

Meghalt Stephen Hawking

A 76 éves világhírű brit elméleti fizikus szerdára...

Roaming
Fotó: The Guardian
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 04., 10:17
0 hozzászólás. 

A telefonálás vagy üzenetküldés ettől a dátumtól ugyanannyiba kerül majd bármelyik EU tagországban, mint otthon.

A szabályozás ugyanakkor biztosítja a netsemlegességet is, vagyis az internetszolgáltatók nem blokkolhatnak vagy lassíthatnak más, konkurens szolgáltatásokat vagy oldalakat.

Az Európai Bizottság egy friss felmérése azt mutatja, hogy a roamingdíjak miatt mindössze a felhasználók 8 százaléka telefonál annyit külföldről, mint otthon, és tíz felhasználóból három egyáltalán nem is használja a telefonját, ha más országban tartózkodik.

A jogszabály nagy lépést tesz a valódi egységes távközlési piac megvalósítása felé az EU-ban: megszünteti a roamingdíjakat, teljes körűen garantálja a nyílt internetet, megtiltja a tartalmak blokkolását vagy korlátozását, összehangolja a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatások frekvenciakiosztását, átláthatóbb fogyasztói internet- és szélessávú szolgáltatási szerződéseket ír elő, és megkönnyíti a szolgáltatóváltást a fogyasztók számára.

A tagállamok kormányai ezek után tanulmányozzák a rendeletet, és amennyiben elfogadják, 2014 végére megszülethet a szabályozás végső szövege.

uh.ro/hírösszefoglaló



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."