Országos » Gazdaság

Tanárokat bocsátanak el

Tegnap jelent meg az a hivatalos kormányközlemény, amely szerint jövő évben 15.000 tanári állást szüntetnek meg.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

tanar
tanar
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. december 30., 12:54
3 hozzászólás. 


A következő esztendőben országosan tizenötezer pedagógus marad munka nélkül - hozta a sürgősségi rendeletet a román kormány. A folyó tanév lejártával főleg azok az tanári állások szűnnek meg, amelyeket a megyei tanácsok finanszíroznak.

tanar

Számokban ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 321.677 állás helyett 306.677 tanár fogja nevelni a gyerekeket. Traian Băsescu államelnök azt nyilatkozta, hogy a helyettesítő és nyugdíj előtt álló oktatók posztja szűnik meg, valamint néhány oktatási intézményt is összevonnak, így tanárokat is el kell bocsátani. Ez a tanügyi reform részét képezi. Az államfő ugyanakkor azt is elmondta, hogy jelenleg 13-14 tantárgy van az iskolások tanulnivaló programjában, de hamarosan ez lecsökken 6-7 tantárgyra.

A tanügyi szakszervezetek ezt a döntést készek megtámadni, sztrájkkal fenyegetőznek. Elmondásuk alapján a minisztérium nem kérdezte meg őket, nem egyeztettek ebben az ügyben.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
KicsiLevi
2009-12-30 14:16:52
Szépne állunk!!!
S az a 6-7 tantárgy ami megmarad az gondolom románirodalom, román nyelvtan, románia földrajza, románia történelem, román népzene s esetleg román-matek...
avatar
baraizolda
2010-03-13 11:14:48
A kovetkezo ujitas szerint, mar iskolaba se kell jarni, vagy hogy kepzeltek el ezt az okosok, odafent a borfotelekben???
avatar
hunilaszlo
2010-03-13 13:08:40
hmm hmm ez remek.csk akkor azt nem ertem mi miert fizetunk ojan borsos osszeget egyetemen h felvehessuk a pedagogia modult (ami nelkul a sportegyetemem szart sem er mert nem tanithatnek) rakas penzt kifizessuk azert h ne kapjunk munkat..habar igaz mi vagyunk a hujek aki a tanari pajat valasztottuk akartuk valasztani es valasztjuk.romaniaban annyi inteligens nevelt ember van h mar tanar sem kell...habar minek is kell iskolaba jarni? az ijen politikusok mint GIGI BECALI 5osztajjal is "europarlamentarok" lettek...ezert van romania unioban:)) szegyen rohej ez az orszag!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."