Mi legyen a tanügyi fizetésekkel?

Erről a kérdésről egyeztettek a szakszervezetek a kormány képviselőivel. Nagyobb béremelést szeretnének.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

tanar
Kevésnek találják a béremelést, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES.RO
2017. augusztus 29., 11:44
0 hozzászólás. 

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetségének (FSLI) elnöke, Simion Hăncescu szerint a Victoria-palotában tartott hétfői egyeztetésen Ionuț Mișa pénzügyminiszter megerősítette az érdekvédelem számításait, miszerint az 50%-os bruttó fizetésemelés ellenére a tanügyben dolgozók nettó bére 2018. január 1-jétől mindössze 3%-kal, márciustól pedig 22%-kal nő. Ennek oka, hogy a járulékok befizetésének kötelezettsége áthárul a munkáltatóról az alkalmazottra.

"Ha a nettó bér nőne 50%-kal, jelentős lépést tennénk afelé, hogy a jól teljesítő és a szakma iránt elhivatottságot érző fiatalokat erre a pályára csábítsuk. De ha 50 lejt kapnak pluszba, nem hiszem, hogy megéri nekik az erőfeszítés, és minden bizonnyal a magánszektorban próbálnak majd elhelyezkedni" — mondta Simion Hăncescu.

A szakszervezeti bizalmi szerint a pénzügyminiszter mellett részt vett még a tárgyaláson Mihai Tudose kormányfő, Liviu Pop tanügyminiszter, Lia Olguța Vasilescu munkaügyi miniszter és Puiu Lucian Georgescu kutatási és innovációs miniszter is.

Az egyeztetésen tárgyaltak egy új, 2018. szeptember 1-jétől alkalmazandó tanügyi törvény szükségességéről, valamint a tantervek módosításának esedékességéről is.

A FSLI közleménye szerint körvonalazódni látszik egy fontos újítás, miszerint az oktatási intézmények közvetlenül a szaktárcától kapnák a finanszírozást, nem a helyi önkormányzatok közvetítésével, ahogyan az jelenleg történik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."