Országos » Gazdaság

Megszűnik a Ziua és a Gardianul

A nehéz pénzügyi helyzetre hivatkozva szüntetik meg a két napilap nyomtatott változatát a mai naptól.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

ujsagok
ujsagok
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. január 06., 11:32
0 hozzászólás. 


Az ismert üzletember, Sorin Ovidiu Vîntu két napilapjának nyomtatott verziói szűnnek meg. Mihai Pâlșu, a Ziua igazgatója elmondta, ma adják ki az utolsó lapszámot, holnaptól már nem jelenik meg a népszerű sajtótermék nyomtatott formában, egészen addig amíg helyre nem áll a pénzügyi mérlegük. Hozzátette, biztos abban, hogy ebben a formában létezni fog még a lap, csak azt nem lehet tudni mikor. A Ziua jelenleg nyakig úszik az adósságokban (melyeket az igazgató elmondása szerint már elkezdtek törleszteni), ezért a hétfői lapszámot már korábban megszűntették, és csak elektronikus formában tették elérhetővé.

A Gardianulnál hasonló helyzet állt elő, itt maguk az újságírók is ma értesültek a megszűnésről, így eléggé nagy volt a fejetlenség a mai szerkesztőségi gyűlésen. Egyik alkalmazottjuk, Alecu Racoviceanu igencsak pozitívan tekint a jövőbe: „Kifizetjük az adósságainkat és Románia legjobb oknyomozó újsága maradunk”. A Realitatea-Cațavencu médiacsoport problémái itt nem érnek véget, ugyanis a Realitatea TV csatorna is jókora adósággal rendelkezik, ellenük a Mediafax hírügynökség kérelmezett csődeljárást. A Mediafax részéről nyilatkozó Cristian Dimitriu nem árulhatta el az adósság összegét, de egyes források 50.000 euróra becsülik azt.

A kérelmet január 4-én iktatták a bíróságon, tárgyalása február 24-én esedékes. A Realitatea Media csődjét egyébként más cégek is kérvényezték, mint például a România Liberă kiadóvállalat és a G.C.T. General Clima Therm.

Forrás: Evenimentul Zilei


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."