Gazdaság » Pénz

Szó sincs csődről, a számok voltak a hibásak (frissítve)

Módosította a fizetésképtelenség közelében levő települések listáját a Közpolitikai Intézet, Udvarhely már nincs rajta.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Joseph Seroussi fotó: Forbes

Lánya örökli Seroussi vagyonát

A szudáni származású üzletember június végén hunyt...
A könyvelők sem értenek mindenben egyet | A szerző fotói

Hány ember kell egy villanykörte kicseréléséhez Romániában?

És hány papír! A 2018-ra ereszkedett adóhomályból...
erdelypitch2

Pénzdíjas esettanulmány versenyt hirdet az OTP Bank

Négy mesterség szakembereit várja csapatokban az OTP egy...

A székelyudvarhelyi városháza
Illusztráció: archív
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. június 08., 11:28
2 hozzászólás. 

Parázs vita alakult ki a Közpolitikai Intézet nemrégiben megjelent jelentése kapcsán, melyen 90 romániai, fizetésképtelenség közelében levő települést soroltak fel. Az intézet azzal érvelt, hogy a jelzett települések saját kiadásaik negyedét sem tudják fedezni pusztán saját bevételekből, ezért javasolta a kormánynak, hogy állítsa le az államkasszából történő pénzek fizetését a jelzett városok és községek felé.

A listán Székelyudvarhely egyetlen municípiumként szerepelt, ugyanis az adatok szerint saját költségei negyedét sem tudja fedezni a saját bevételekből. Bunta Levente polgármester teljességgel megalapozatlannak tartotta az állításokat, és hozzá nem értést vagy rosszindulatot feltételezett a jelentés hátterében.

Néhány órával cikkünk megjelenése után azzal kereste meg szerkesztőségünket Elena Iorga, a Közpolitikai Intézet képviselője, hogy Székelyudvarhelynek valóban nincs helye a listán. Elmondása szerint sem a város nem hibázott a vonatkozó számadatok jelentésekor, sem az intézet a számoláskor, ám ők téves adatokat kaptak a Pénzügyminisztériumtól, ezek alapján jutottak arra a következtetésre, hogy Székelyudvarhely fizetésképtelenné válhat.

Mint mondta, nekik is szemet szúrt, hogy egy megyei jogú város is szerepel a listán, és elnézést kért a félreértésért. Az intézet honlapján már egy módosított lista szerepel, melyen nem található meg Székelyudvarhely.

Oroszhegy és Székelyderzs továbbra is szerepelnek a kérdéses települések között, ám mindkét község vezetője elutasítja azt a vádat, hogy fizetésképtelenek lennének.

Frissítés: időközben a Közpolitikai Intézet újabb módosításokat hajtott végre a listán, amiről Oroszhegy és Székelyderzs is lekerültek, így már egyetlen Hargita megyei település sem szerepel rajta.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Kicsi Buba
2013-06-10 09:14:20
nna??
most hol vannak a megveszekedett kommentelők, akik ejnye-bejnyéztek a fizetésképtelen Udvarhely kapcsán, és szapultak keresetlenül mindenkit, aki ezért felelős lehet? ez a hír bezzeg nem korbácsolja fel az irogatók szép segerét.. hát tényleg no komment :)
avatar
vogul
2013-06-11 08:45:32
mi van ott?
Az isten őrizzen attól a központi adminisztrációtól, amely ilyen intézményeket működtet! Mi lehet a minisztériumokban?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."