Országos » Gazdaság

Hamburgeradó: nagymértékű drágítás az élelmiszeriparban

A fast-food termékekre kivetett adó átlagosan 20 százalékkal emelheti az élelmiszerek árát, ugyanakkor megötödeli az ágazat alkalmazottainak számát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

fast-food
fast-food
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 02., 09:29
0 hozzászólás. 


Az Egészségügyi Minisztérium által javasolt adónemet márciustól vezetnék be, amit nem csak gyorséttermek esetében alkalmaznának, hanem azoknál a cégeknél is, akik magas só-, cukor-, zsír- vagy más adaléktartalmú élelmiszereket készítenek.

fast-food

Ezekre a termékekre kivetett adó átlagosan húsz, de akár harminc százalékkal is növelheti az élelmiszerek árát – jelentette be a tegnapi közvitán Sorin Minea, a Romalimente elnöke. A hamburgeradóként elhíresült illeték nem csak a fast-food éttermeket érintené, hanem a cukrászdákat, a pékipart, chipset, snackeket vagy üdítőitalokat forgalmazó vállaltokat is. A palackozott szénsavmentes és szénsavas ásványvíz, valamint a természetes zöldség és gyümölcsüdítők gyártóit nem terhelnék az új adónemmel.

Dragoş Frumosu
, az Élelmiszeripari Szövetség elnöke szerint az új illeték bevezetése miatt az ágazatban dolgozók húsz százalékának, mintegy 36 ezer személy elbocsátásához vezetne. A hamburgeradó pontos értékét és alkalmazását a későbbiekben állapítják meg a termelőkkel folytatott tárgyalások alapján.

Forrás: Mediafax


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."