Vécépapíros tüntetés Bukarestben (videó)

Több ezer ember tiltakozott Bukarestben és több nagyvárosban vasárnap este az adóügyi és igazságügyi törvények módosítása ellen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

hartie-bucuresti
Fotó: agerpres.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/ AGERPRES
2017. november 13., 09:47
0 hozzászólás. 

A fővárosban mintegy ezer személy vonult a Victoriei térről a Szociáldemokrata Párt Kiseleff úti székhelye fele. A csendőrség megpróbálta egy sávra terelni a felvonulókat, azonban a tüntetők elfoglalták az egész utat. A rendfenntartók két tüntetőt állítottak elő, amiért vécépapírral dobáltak meg a PSD székházát. Őket 100-tól 500 lejig terjedő pénzbírsággal sújthatják a 61/1991-es törvény alapján.

Körülbelül ezer ember tiltakozott Kolozsvár főterén is. A tüntetők kormányellenes szlogeneket skandáltak és feliratokat tartottak a magasba. Miután egy órán keresztül a főtéren tüntettek, az emberek elindultak a prefektúra épülete felé.

Temesváron körülbelül kétezren vonultak utcára a kormány, az igazságügyi törvények és adóügyi módosítások ellen tiltakozni. Brassóban a prefektúra épülete előtt 800 ember fejezte ki nemtetszését a kormány és a PSD által meghozott intézkedések miatt.

Tiltakozó megmozdulások voltak még Marosvásárhelyen, Galacon, Ploieşti-en, Besztercén, Iaşi-ban, Tulceán, Nagybányán, Alexandrián és Gyulafehérváron.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."