Itthon » Közélet

Kisebb adókulcs nyitna utat a vállalkozók szívéhez

Az SZMVSZ még elfogadása előtt módosítana a helyi tanács határozattervezetén. Adócsökkentést és parkolóhelyeket kér a mikrovállalkozók szövetsége.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Az SZMVSZ tagjai egy kerekasztal-beszélgetésen fotó: Csáki Jenő/archív
Az SZMVSZ tagjai egy kerekasztal-beszélgetésen fotó: Csáki Jenő/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2017. november 28., 10:11
0 hozzászólás. 

A vállalkozóbarát intézkedésekre vonatkozó választási ígéretek, a korábbi kerekasztal-beszélgetésen megegyezettek betartását az önkormányzati testülettől kéri szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége. Ilyen ígérete volt többek között a városvezetésnek a jelentős adócsökkentés, ezért a jövő évre tervezett adókat és illetékeket tartalmazó határozattervezet módosítását kérik még annak szerdai elfogadása előtt.

Javaslatuk alapján az ingatlanadók esetében a magánszemélyek tulajdonában levő, nem lakóépületként használt felületek adója a tervezetben jelzett 1,1 százalékos szinte maximális kulcs helyett 0,8 százalékos középkulcs használata lenne megfelelő. Azt is szeretnék, hogy a jogi személyek tulajdonában levő lakóépületek adója a 0,2 százalékos maximális kulcs helyett 0,1 százalékos legyen, akárcsak a magánszemélyek esetében. Továbbá azt is szeretnék, hogy multifunkcionális terem használati bére 30 lej helyett óránként 10 lej legyen, hasonlóan a futballpálya edzésekkor alkalmazott használati díjához.

Egy ablak, öt munkanap

De nem csak anyagi jellegű kérései vannak az 51 tagot számláló szervezetnek. Közvetlenebb kapcsolatot szeretnének a polgármesteri hivatallal: kérik, hogy az intézkedésekről szóló híreket ne csak a weboldalon, vagy a folyósón függesszék ki, hanem értesítsék e-mailben az érdekelt vállalkozókat és érdekvédelmi szervezeteket.

A jogi személyek számára kérik az egyablakos rendszer kialakítását, 5 munkanapos ügyintézést, valamint a közbeszerzésekről magyar nyelvű összefoglalót, a kiírásokról, a pályázatok nyerteseiről értesítést szeretnének.

Ugyanakkor befektetői kézkönyvvel és konkrét intézkedési tervekkel, mutatókkal, határidőkkel rendelkező gazdasági stratégia kidolgozására kérik a döntéshozókat és végrehajtókat.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."