Országos » Gazdaság

Vége a tizenharmadik fizetésnek

A közalkalmazottak a tavalyi évre esedékes bónuszt áprilisig kapják meg, ám idéntől már nem részesülnek a kiegészítő juttatásban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

nincs_penz
nincs_penz
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 03., 12:34
0 hozzászólás. 


Vagdossa a költségvetést a kormányfő. Emil Boc ostora mostanában leginkább a közalkalmazottakon csattan, lásd például a tanárok számának csökkentését, illetve egyéb közpénzügyi megvonásokat. Legújabb ötlete szerint a következő kollektív munkaszerződés – ugyanis ez szabályozza a tizenharmadik havi fizetést – már nem fogja tartalmazni ezt a részt, vagyis idéntől megszűnik ez a juttatás. A tavalyra esedékes pénzeket egyébként várhatóan áprilisig kézhez kapják az arra jogosultak.

nincs_penz

Ennyi jut a közalkalmazottaknak

Hogy mire is jó ez az egész? A vélemények igencsak megoszlanak a közalkalmazottak fizetését illetően, de gyakran úgy tűnik, hogy rajtuk kívül mindenki egyetért a bérezések csökkentésével. Aztán persze a mérleg másik oldalán ott vannak még a fiatal pályakezdők, leginkább tanárok. Nos hát nekik esik a legkevésbé jól egy ilyen húzás, egy 500-600 lejes fizetésre csökkentést kapni - vagy akár kényszerszabadságot - nem a legegészségesebb dolog, főleg ha két ilyen helyzetű ember közös kasszán él, egy fedél alatt. Az ő helyzetükre szeret az állam azzal válaszolni, hogy „a te bajod, miért akartál tanár lenni?”.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."