A DNA vizsgálja a belügyminisztérium fejeseit

Saját használatra vásárolhattak javakat közpénzből a bukaresti belügyminisztérium titkosszolgálatának vezetői.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Több vezetőségi tagnak is felelnie kell a korrupcióellenes ügyészség előtt. Illusztráció
Több vezetőségi tagnak is felelnie kell a korrupcióellenes ügyészség előtt. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK.
2016. augusztus 30., 10:01
0 hozzászólás. 

Bűnvádi eljárást indított hétfőn a román korrupcióellenes ügyészség a bukaresti belügyminisztérium belső titkosszolgálatának (DIPI) jelenlegi és volt vezetői ellen – közölte az MTI. A vezetőségi tagokat hűtlen kezeléssel, hivatali visszaéléssel, okirat-hamisítással, sikkasztással, és bűnpártolással gyanúsítják.

A vádhatóság szerint a DIPI főnökei 2014-ben és 2015-ben a szolgálat pénzéből saját használatra vásároltak olyan javakat, amelyeknek semmi közük nem volt az operatív munkához, a beszerzésről készült jelentéseket pedig titkosították.

A DNA gyanúsítottként hallgatta ki hétfőn Rareș Vaduvát, a szolgálat államtitkári rangú főnökét és Gelu Olteanut, aki 2014 augusztusáig vezette a belügyi hírszerzést.

A vádhatóság nem pontosította, mire költötték a gyanúsítottak a szolgálat pénzét, csak annyit közölt, hogy a hétfőn kezdődött újabb bűnvádi eljárás a májusban bíróság elé állított Gabriel Oprea volt miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter egyik korrupciós ügyének leágazása.

Kellett az Audi meg a zuhanykabin

A tavaly novemberben lemondott volt kormánytagot azzal vádolják, hogy 2015 júliusában belügyminiszterként elrendelte egy Audi A8-as személygépkocsi vásárlását a belügyi titkosszolgálat műveleti keretéből.

A luxusautóra állítólag a közméltóságok védelme miatt volt szükség, de azt kizárólag Oprea használta. A román média szerint a DIPI pénzén Oprea irodáját hidromasszázs zuhanykabinnal is felszerelték.

Oprea mellett az ügyben májusban vádat emeltek a DIPI-t 2014-től idén februárig vezető Gheorghe Nicolae ellen is, akit hivatali visszaélésben való bűnrészességgel és hűtlen kezeléssel vádolnak.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."