Itthon » Közélet

Élő közvetítés a szeptemberi tanácsülésről

Huszonegy napirendi pontot tárgyal ma a testület. Iskolahálózatról, költségvetés-módosításról döntenek, de szó lesz az adótartozásokról is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Huszonegy pontot tárgyalnak a tanácsosok. Fotók: Bálint Kinga Katalin
Huszonegy pontot tárgyalnak a tanácsosok. Fotók: Bálint Kinga Katalin
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 28., 22:57
0 hozzászólás. 

11.55 Jakab szerint a játszóterek túlterheltek, az a baj. Vége az ülésnek, Orbán Balázs javasolja Mike Leventét a következő ülés vezetésére. Elfogadja mindenki, ezennel az ülés véget ért. Mi is búcsúzunk innen, a városháza tanácsterméből, háromórás élő közvetítés után, köszönjük a figyelmet!

11.53 Arros Orsolya szerint utóbbi nem volt kiközölve egy oktató szerint. Péter Balázs még hozzáteszi, hogy az RDE autóinak a mozgását is szabályozni kellene. Ványolós István mondja, hogy ha lehetséges, akkor a stadionban kellene egy mobilvécé, mert az új teremben este nincs nyitva a toalett.

Tanacsules 2016szept BKK 17

11.50 Orbán Balázs szerint szeptember 1-jén polgármesteri rendelettel meghatározták a szülői hozzájárulást 2016-ra, ez a régi maradt, 2017-ben az új költségvetés majd rendezi.

Benedek szerint ez ellentmond a határozatnak, csak összhangba kell hozni a kettőt, bele kell írni a tanácsi határozatba.

Hajdó Csaba is beszél, szintén a játszóterekről, amiken veszélyes játékok vannak, ezekért a város felel. Egyetért Aross meglátásaival, illetve határozott fellépést sürget. A roncsautók összeszedésére készítsenek elő egy határozatot, mert parkolóhelyekkel szűkön állunk. Az iskolaautók mozgását is szabályozni kellene egy határozattal, illetve a Szentimre utca alsó részén be kellene tiltani a parkolást. Ülkei Zoltán szerint bevizsgált játékokat vásároltak, ha elromlottak, ki kell javítani. Az elhagyott autókra van törvény, nem szükséges tanácsi határozat. Az iskolaautók mozgására már van tanácsi határozat.

11.40 Ami a tömbházszigetelési pályázatokat illeti, csak egyet fogadtak el, mert adminisztratív dolgok miatt nem hagyták jóvá a pályázatokat. Mike Levente szerint az, hogy kataszteri dokumentáció kell egy nem létező dologra, ez egy új „találmány". Derzsi László beszél, szerinte ez a rendszer nem engedi meg, hogy a kijavított pályázatot újra benyújtsák, sajnos ez a gyakorlat, egyszerűen pecsételési okok miatt utasítanak vissza pályázatokat.

Benedeknek még van egy témája, ez a bölcsődei napidíj. Orbán Balázs beszél, régebbi dolgot elevenít fel, amikor a város elveszítette az egyik épületet. Szerinte van rendszabály a bölcsődében, nem célszerű és hasznos, hogy az iskolai tanévhez igazítsák a programját. Az önkormányzat finanszírozza, de nem számít oktatási intézménynek – a költségvetést a jövő évre teszik rendbe, mert nagyon alacsonyak azok a díjak, amiket támogatásként az eddigi határozat megszab, ráadásul nincs is összhangban a vonatkozó kormányhatározattal.

11.35 Biró Edit is a játszóterek állapotához szól hozzá – mérjék fel az állapotukat. Ez meg is történt Jakab szerint, a folyamat elindult, az udvarhelyszéki anyák közreműködésével. A beszerzésnél olyan játékszereket vegyenek, amik tartanak. Ez beszerzési kérdés, mondja Jakab. Arros szerint tavaly októberben született egy beadvány a játszóterekkel kapcsolatban, Jakab szerint azóta még egy újabb van. Ülkei Zoltán mondja, hogy egyeztettek Kilyén Médiszdeával, aki készítette ezt a felmérést.

Biró Edit mondja, hogy a Kőkereszt téren a Mokka kávéházra panaszkodnak a lakók sokadjára a zaj miatt. Benedek Árpád Csaba a napirend előtt feltett kérdésére várja a választ (a vár pályázata).

Tanacsules 2016szept BKK 12

Orbán Árpád azt mondja, hogy a fejlesztési minisztériumtól kaptak választ, augusztus 26-án közzétettek egy tájékoztatást, ami az egész országban „leblokálta" a dolgokat. Újra kellett készíttetni a topográfiai tanulmányt, de ezt még nem sikerült megvalósítani, Orbán szerint jövő héten teszik le a pályázatot, nem akarták hiányosan beadni. 16 pályázatból 15-öt „elvágtak" Orbán szerint. Nem tudjuk, mi lesz a vége – mondja az alpolgármester.

11.27 Berde Zoltán a távfűtéssel kapcsolatban jelez egy dolgot: „kettévágták" a parkolót a Tomcsa Sándor utcában a kazánfelújításnál, négy autótulajdonos „el volt zárva a külvilágtól". Jobban figyeljenek oda. Berde a helyi rendőrség figyelmébe ajánlja, hogy a Bocskai-ház melletti parkolóban három eladó autó parkol – ezt nem szabadna megengedni, amikor kevés a parkolóhely.

Jakab válaszol, az első kérdésnél a városgazdálkodáshoz kellett volna forduljon. A másodikra László Szabolcs válaszol: amennyiben a város hoz erről egy határozatot, akkor meg lehet tiltani a közterületen való „reklámozást". Van rá megoldás, de az egész városra vonatkozik. Arros Orsolya a városi park játszóterével kapcsolatban jegyzi meg, hogy életveszélyes az egyik mászóka. Ugyanakkor visszaszól Ölvedi szemetes kijelentésére, „négyen újak vagyunk az RMDSZ-frakcióban". Jakab Attila is mondja, hogy jelezték mások is a játszóterek problémáit.

11.20 Benedek szerint van egy 59-es határozat, még év elejéről, ami nincs életbe léptetve – ez arról szól, hogy a diákok és nyugdíjasok kedvezményesen utazhassanak. Ez nagyon nehéz Ülkei Zoltán műszaki igazgató szerint, mert nem tud a város és a cég elszámolni. Lőrincz Zsuzsánna arra hívja fel a figyelmet, hogy a kerekesszékeseknek is kellene lehetősége legyen busszal utazni. Jakab Attila azt mondja, hogy ez is meg lesz oldva, a cég már vett egy ilyen buszt. Arros szerint mindenképpen meg kell oldani a kedvezményeket. Elfogadják, így ez volt az utolsó napirendi pont. Jönnek a különfélék.

Tanacsules 2016szept BKK 15

11.15 Jönne az újabb téma, a Tomcsa Sándor Színház tisztségnévjegyzékéről van szó, de Nagy Pál színházigazgató, aki itt volt az ülés első felében, közben távozott. Helyette Karda Emese mondja el, hogy tulajdonképpen arról van szó, hogy a színházban egy állásra nem találtak felsőfokú végzettségű szakembert, ezért vissza akarják minősíteni a hirdetési feltételeket. Nagy Pál megyei tanácsos is, és ebbéli kötelezettsége az őszi vásárra szólította – mondja Péter Balázs. Nagy vita nincs, elfogadják.

Hasonló a következő is, csak ez a Helyi Rendőrség tisztségnévjegyzékének módosításáról szól. Itt van a vezető, László Szabolcs, ugyanez a helyzet – nem kérik a régiséget bizonyos állásoknál. Elfogadják.

Jön az utolsó napirendi pont. Novemberben lejár a helyi közszállítást működtető cég szerződése, elő kell készíteni az új tanulmányt.

11.10 Az újabb határozattervezet jön, Bodnár jegyző humorsziporkáin nevetgél a testület. Egy tagot kell nevesíteni, aki képviselné a várost a Zetelaki Erdészeti Hivatal Zrt.-nél, de a hivatal által kinevezett munkatárs ezt nem akarja vállalni. A jegyző nem tudja eldönteni, hogy lehet-e önkormányzati képviselő a Zetelaki Erdészeti Hivatal Zrt.-nél a város megbízottja. Végül úgy döntenek, hogy a kinevezett munkatárs kell képviselje a várost.

Ez is, illetve a következő határozat (a Zetelaki Erdészeti Hivatal Zrt. törzstőkéjének növeléséről, tevékenységi területeinek bővítéséről, valamint székhely kialakítása céljából történő épületvásárlásáról) is átmegy, mindenki megszavazza. Felszabadultabb a hangulat, az ülésvezető Jakab csendre inti őket. Bodnár a következő napirendi pontnál (Határozattervezet a város közerdeiből származó, eladandó fa referencia-árfolyamok alapján meghatározott, árveréseken érvényes kiindulási árának jóváhagyásáról) is beszélget, Jakab rászól viccesen, hogy „ne zavarja az ülést, mert kivezettetem a teremből". Nevetnek ezen is, mint azon, hogy nincs más választás, ezeket az árakat kell elfogadni.

Tanacsules 2016szept BKK 11

11.05 Itt a teremben a munka gördül tovább, mint a Rolling Stones, jön egy új határozattervezet, amiben az az érdekes, hogy egy terület magántulajdonba helyezésnek jóváhagyásáról van szó – ezt két hét alatt készítették elő a hivatalban, ahogy Mike Levente megjegyzi. Tényleg gördülékeny, tesszük hozzá. Közben Orbán és Benedek visszajöttek, ők nem mentek a vásárba.

11.02 Az alpolgármester, illetve Sinka és Benedek távoznak, a polgármester már korábban elment – utóbbi elméletileg az Őszi Vásár megnyitóján van, ami ezekben a percekben zajlik a sportcsarnoknál.

11.00 A következő téma a 14., ami egy határozattervezet a 35 év alatti házas fiatalok számára az Országos Lakásügynökség (ANL) által épített és megüresedett lakások kiosztásáról. Van egy kritérium, amit Orbán Árpád szerint nem vettek figyelembe eddig, az 1-es számú kritériumot nem „kumulatívan" vették figyelembe. Változott a sorrend.

Benedek kiegészíti, hogy az önkormányzat fogadta el, és ő jött rá, hogy a bizottságban a tagok nem nézték át jól a kritériumokat. Ezek nem most készültek, Benedek szerint most a jó listát fogadják el. Jakab Attila azt mondja, hogy valaki emiatt nem kapott lakást, de más igen. Kérdés nincs, elfogadják. S ezentúl jobban megnézik a kritériumrendszert.

Tanacsules 2016szept BKK 8

10.58 Nem lett semmi, nem ömlött rá. A határozatot megszavazták, hét RMDSZ-es képviselő tartózkodott, Derzsi László viszont igennel szavazott. A következő határozat az Urbana Rt. vezető tanácsának hét tagjának megválasztásáról szóló 122/2016-os tanácshatározat bevezető részének megváltoztatásáról szól, mert a prefektúra visszaküldte. Bele kellett írni, hogy az új vezetés a választásokon elért eredmények arányában tevődik össze. Átmegy.

10.55 Az RMDSZ-esek nagy része, Arrost kivéve nincsen a teremben, a koalíciósok közül is csak Orbán Balázs van bent, a polgármester a jegyzővel beszélget. Az RMDSZ-esek az elmúlt percekben többször is megemlítették a rendkívüli tanácsülés lehetőségét ebben a témában, talán erről egyezkednek a folyosón. A koalíciósok visszajönnek a terembe.

Nem kezdték újra az ülést a szünet után, Hajdó Csaba az RMDSZ-esek közé beülve győzködi Arrost és Benedeket. Hajdó egy pohár kávéval áll Arros mögött, aki ül. Benedek gesztikulálva magyaráz neki. Mi lesz itt, ha a kávé ráömlik véletlenül Arros Orsi fehér zakójára..?

Tanacsules 2016szept BKK 14

10.35 Hajdó: számunkra kiderült, hogy ha nem fogadjuk el, erről is lemaradunk, mint annak idején a labdarúgóakadémiáról. 304 ezer lejt költöttek javításra a jégpályán – „szar dolgok pofozgatására" – mondja Hajdó, hozzátéve, hogy ezt az új vezetőség nem így látja. Arros szerint részletes tanulmány nélkül nem lehet ilyesmit elfogadni, hiszen másfél millió lejről, háromszázezer euróról van szó. A 109 oldalas anyagot csak tegnap kapták meg, nehéz felelősségteljesen dönteni.

Ha ekkora összegről van szó, miből vonjuk el? kérdi Arros, hozzátéve, hogy mindnyájan szeretnék ezt a beruházást, de csak úgy, ha törvényes. Készítsük elő jól, s akkor mindenki elfogadja, mondja Benedek, hogy ne legyen az, mint a MES-sel vagy más határozatokkal, hogy a prefektus visszaküldi.

Hajdó: műszakilag elő van készítve, amiket Benedek fogalmazott meg, azok benne vannak a tenderfüzetben. Sinka Arnold: valószínű, hogy Csík és Szentgyörgy előrébb tart, s az itteni nincs megfelelően előkészítve. Majdnem akkora összeg, mint a Haberstumpf-villa megvásárlása. Azt érzem, hogy nincs idő a határozatok előkészítésére – Jakab Attila ennek ellenére szavaztatni akar, azt mondja, hogy a szavazás arról szól, hogy legyen-e decemberben jégpálya. Derzsi szünetet javasol, Jakab elrendeli. Kell egy kis visszavonulás a Hajdó és Benedek, illetve Sinka és Jakab közt zajló bokszmeccsen.

10.28 Jakab véletlenül kihagyja a költségvetés-módosítást, átugrotta véletlenül a 12. pontot. Elnézést kér, egyszer a költségvetést tárgyalják, többek között a színház és a Tompa László iskola költségvetését egészítik ki a tartalékalapból. Ki kell fizetni a lakosságnyilvántartó iroda költöztetését is.

Benedek hozzászól, a jegyzőtől kérdezi: a közpénzügyi törvény szerint akkor kerülhet be valami a beruházási listába, amikor elfogadta a tanács. Ezen a listán van olyan tétel, amit nem fogadtak el. A jegyző azt mondja, hogy meggyőzték arról, hogy ez az eljárás helyes. Itt a jégpályáról is szó van, eszközönként fognak kicserélődni az elemek, megengedett, hogy rákerüljön a beruházási listára. Hajdó szerint kifogásolták az ellenzékiek ezt a dolgot, holott Szentgyörgyön és Csíkszeredában ugyanezeket a fejlesztéseket végzik.

Tanacsules 2016szept BKK 5

10.25 11. napirendi pont: a magyarországi Rákóczi Szövetség Egyesület a városnak felajánlott 450 000 lejt, ezt kell jóváhagyni. Megtörténik, de úgy, hogy az RMDSZ tartózkodik.

10.21 A következő napirendi pont (sorban a tízedik) arról szól, hogy az egyházak számára támogatást nyújtanak pályázatokból, helyi költségvetésből. Az összegeket többnyire felújításokra költik az egyházak. Kérdés nincs, mindenki igennel szavaz.

10.20 Átmegy még egy határozat (az 1351/2001-es kormányhatározat 3-as mellékletének 11. tétele szerint a városi közvagyonban lévő Templom utca leltári értékének megnöveléséről), most egy „trágyás" téma van terítéken, ki kell egészíteni egy tanácshatározatot, ami a lebomló háztartási hulladék és istállótrágya raktározására, illetve kezelésére létrehozandó telep műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról szól. Nincs kérdés, megy a dolog magától.

10.16 A következő három határozatot (Határozattervezet a 110/2016-os tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekségnek a tanintézményként használt, visszaszolgáltatott épületekért és a területekért fizetendő 2016-os éves bér 280 000 lejre történő megnövelésére vonatkozóan, határozattervezet a 111/2016-os tanácshatározat módosításáról és kiegészítéséről, az Erdélyi Református Püspökségnek a tanintézményként használt, visszaszolgáltatott épületekért és területekért fizetendő 2016-os éves bér 280 000 lejre történő megnövelésére vonatkozóan, illetve a Csereháton lévő sportpálya városi közvagyonba való vételéről és a város közvagyon-leltárának módosításáról) ellenvetés nélkül elfogadják.

10.06 Benedek név szerinti szavazást kér. A polgármester szerint a szeméttelep bezárása az RDE (volt AVE) feladata volt, de ezt az ex-polgármester kivette a cég kezéből, és odaadta egy botoșani-i cégnek – ez érthetetlen Gálfi számára. Nekünk az a feladatunk, hogy ezt a kérdést oldjuk meg – mondja. A szeméttelep ügyét nem hozta az önkormányzat elé a volt városvezetés, a szerződés viszont él, a munka le volt számlázva, el volt végezve, holott azóta pluszmunka is adódott. Az összeg kifizetésével a város kifizeti a kötelezettségét, mert ha nem, kemény eurótízezres bírság is jöhet az Európai Uniótól. Benedek szerint nem az egész képet mondja a témáról. Bizottság alakult, akik a terepre mentek – kiderült, hogy nem jól készítették el a bezárást, a szemét egy része kint maradt, ezt újra el kellett végeznie.

Derzsi László kérdez: műszakilag el van végezve a munka? Van még pluszmunka pluszköltséggel? Gálfi: a munka el van végezve, beföldelték, a kifizetéssel van gond. Az orvoslása halaszthatatlan, mondja a polgármester. Arros Orsolya: mikor fogjuk beperelni?

Tanacsules 2016szept BKK 9

Név szerinti szavazást kér az ellenzék, ez a következő (a jegyző olvassa a neveket, az illetők mondják): Arros nem, Benedek nem, Berde nem, Biró Edit igen, Biró Jolán igen, Derzsi nem, Hajdó igen, Jakab Attila igen, Lőrincz Edit igen, Lőrincz Zsuzsánna tartózkodik, Mike Levente igen, Orbán Árpád igen, Orbán Balázs igen, Ölvedi Zsolt igen (megjegyzi, hogy hihetetlennek tartja, hogy azok szavaznak nemmel, akik eltakaríthatták volna a szemetet), Péter Balázs igen, Sinka nem, Szabó Gyula nem, Szarvas Zsuzsa igen, Ványolós nem.

11 igen, 1 tartózkodás, 7 nem – a határozat érvényes.

10.00 „Azt gondolom, hogy először pereljük ki a pénzösszeget, utána utaljuk a kivitelező számlájára” – mondja Derzsi. Hajdó szerint normális körülmények közt ez így lenne, de az a baj, hogy a város szerződött az előző ciklusban – így csak azt teheti, hogy a veszteséget minimalizálja. Nem esik a kedvünkre, hogy ezzel foglalkozni kell – mondja Hajdó.

Bodnár jegyző azt javasolja, hogy írják bele a határozatba, hogy megegyezés alapján szerzik vissza a pénzt. Arros Orsolya szerint mi van akkor, ha nem lehet megegyezni? Ha így marad, akkor azt is pontosítsák, hogy mikor hajtják be a pénzt, mert 8-10 évig is elhúzódhat. Jakab Attila szerint az előző polgármester olyan szerződést kötött, hogy nem volt fedezete rá. Jakab szerint áprilisban mindenki megkapta egy füzetben, hogy kész van a bezárás, májusban meg kiderült, hogy nincs befejezve, a szemét egyharmada kint maradt.

„A dolog szemetes, amit el kell földeljünk" – mondja Jakab. Benedek kérdése: amikor a szolgáltató látta, hogy többe került, mint amennyi pénz összegyűlt, miért nem jelezte, hogy nem elég? Hajdó szerint az a baj, hogy az önkormányzat és a kivitelező között van a szerződés – ezért nem az RDE fizet. Páran somolyognak azon, hogy épp Benedek volt az egyetlen, aki láthatta a szeméttelepet elföldelt formában.

9.51 Jön a napirendi pont (Határozattervezet a székelyudvarhelyi szeméttelep bezárásának, valamint a bezárást követő felügyeletnek a finanszírozása), Orbán Árpád alpolgármester beszél a témáról. A szeméttelepet mindenképpen be kell zárni. Furcsa, hogy 2014-ben Bunta Levente és a város átvette a szerződést az AVE Hargitától (most RDE). Akkor már látták, hogy a pénz nem lesz elég, amit évek alatt gyűjtöttek. Ha viszont nem záródik be a szerződés szerint, évente 60 ezer euró büntetés jön. „Azt kell végiggondolnunk, hogy érvényes szerződést kell betartanunk" – mondja Orbán. A törvény azt mondja, hogy nézzünk meg forrásokat – folytatja, hozzátéve, hogy az RDE-től hajtják be a pénzt, a jogi szakvélemény ezt támasztja alá.

A tényeken ez mit sem változtat, van egy szerződés – mondja Benedek Árpád Csaba, hozzátéve, hogy erre szerintük nem kell közpénzt áldozni. Derzsi László szerint az a kérdés, hogy a város meg kell-e előlegezze az RDE helyett?

Tanacsules 2016szept BKK 7

9.45 Két napirendi pontban rögtönzött szakbizottsági ülés van – az első a szeméttelep bezárására vonatkozik. 351 ezer lej forráskiegészítésről kell dönteni – lett egy jogi szakvélemény a Dancea és társa ügyvédi iroda részéről, ezt ismerteti Hajdó Csaba.

A város jogi felelőssége a bezárás, de nem a város szerződött, hanem az RDE Hargita – ez a volt polgármester érthetetlen döntése Hajdó Csaba szerint. Az RDE-t be fogják perelni, onnan jön vissza majd a pénz, amit rákölt a város. A gazdasági és az urbanisztikai szakbizottság szavaz, elfogadják. A második a költségvetéskiegészítés témája: egy nagy tétel mozog Hajdó szerint, ezt is elfogadják a bizottságok, az ellenzék tartózkodik ezeknél.

9.24 Gálfi Árpád azt mondja, hogy minden fellépőt ki fognak fizetni a megegyezettek szerint. Szavaznak – 11-en elfogadják (MPP és EMNP), az RMDSZ tartózkodik. A következő napirendi pont előtt öt perc szünet, rögtönzött szakbizottsági ülés lesz. „Menjünk hátra egyet az alpolgármesterhez beszélgetni!" - mondja Jakab Hajdónak, a koalíciósok kimennek a teremből. A szeméttelep bezárása a következő téma, ezt kell megtárgyalniuk.  

9.22 A második pont az oktatásról szól, a város oktatási stratégiát fog kidolgozni – az RMDSZ jelezte, hogy támogatja, átmegy. A harmadik pont egy érzékeny téma, a tanács kénytelen visszavonni egy korábbi határozatát, mégpedig a Míves Emberek Sokadalma közös szervezését célzó együttműködési szerződést. A tanács a költségvetésbe szállt bele harmincezer lejjel – erről határozat született, a város kifizetett több dolgot, például a hangosítást és a fellépők egy részének díját. A prefektúra törvénytelennek találta – Bodnár jegyző szerint vissza kellene vonni, mert per lehet belőle és ez senkinek sem hiányzik. Utánanéztek más megyékben is, ott is ez a helyzet. A szakbizottságok szerint is vissza kell vonni a támogatást.

9.15 Rátérnek az első napirendi pontra, ez az adósok „szégyenlistájáról" szól: az adótartozások felső határértékét hagyják jóvá, illetve azt, hogy a befizetési elmaradással rendelkezők adósjegyzékét nyilvánosságra lehessen hozni. A gazdasági szakbizottság a 30 ezer lejes plafon helyett 20 ezreset javasol – a módosításokkal együtt mindenki elfogadja. Ez azt jelenti, hogy ha 20 ezer lejnél több adóval tartozol, arról elméletileg mindenki fog tudni.

Tanacsules 2016szept BKK 3

9.12 Ványolós István (RMDSZ) napirend előtt szót kért. Sajnos minden jóakarat mellett nagy hibaszázalékkal dolgozik az önkormányzat, szerinte az az oka, hogy a határozattervezetek nincsenek idejében előkészítve, előterjesztve – kéri, hogy ezeket tartsák be. Időben kapják meg az előterjesztéseket, anyagokat. Benedek Árpád Csaba (RMDSZ) is kiegészíti ezt, megkérdezi, hogy a vár felújításával kapcsolatos pályázattal mi a helyzet és hogy haladnak a tömbházszigetelések pályázataival. Benedek azért kérdezi most, mert szerinte a polgármester az Őszi Vásár megnyitóján lesz egy idő után. Az alpolgármester fog válaszolni, megígérik, most nem – jelenti ki Jakab Attila, Hajdó Csaba is hozzászól, hogy vegyék a napirendi pontokat.

9.02 Megkezdődött az ülés, nagyjából mindenki elfoglalta a helyét, Bodnár László jegyző ellenőrzi a jelenlétet, mindenki itt van – az RMDSZ-esek egyszerre jöttek be a folyosóról. Jakab Attila (EMNP) az ülésvezető, felhívja a figyelmet, hogy sok (21) napirendi pont van, legyenek operatívak. A napirendi pontok előtt Gálfi Árpád polgármester beszél, elmondja, hogy kedden voltak a szakbizottsági ülések. Minden konstruktív javaslatot szívesen veszek, nem úgy, mint a volt városvezető, aki dölyfös, gőgös volt, nem fogadta el a más javaslatát. Gálfi olvassa beszédét – hangsúlyozza, hogy operatívan döntsenek. Megújul a nagy költségekkel fenntartott műjégpálya – olvassa a polgármester. 

9:00 Csütörtök reggel kilenc órakor köszöntjük olvasóinkat a városháza tanácsterméből. Tegnap az ellenzéki RMDSZ-frakció kilátásba helyezte, hogy bizonyos határozatokat nem fognak elfogadni, így hát kíváncsian várjuk, mi lesz ma az ülésen. Valami azt súgja, izgalmas órák elé nézünk, hiszen huszonegy pontot tárgyalnak ma a városatyák, köztük az egyházak támogatását, a régi szeméttelep utómunkáinak finanaszírozását és szó lesz arról is, kell-e mobil műjégpálya Udvarhelynek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."