Országos » Gazdaság

Szennyezési adó az Euro 4-esre is

Mától az Euro 4-es gépkocsik után is fizetünk körnzezetszennyezési illetéket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

euro4-es_auto
euro4-es_auto
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. február 16., 11:33
0 hozzászólás. 


A kétezer köbcentinél kisebb motorral felszerelt, új Euro 4-es autókat 2008. december közepétől mentesítették a szennyezési adó fizetése alól. Az Európai Unió felszólítására azonban meg kellett szüntetni a megkülönböztetést. Múlt év végén a bukaresti illetékesek hathónapos türelmi időt kértek az Európai Bizottságtól (EB) a kedvezmény felszámolására, de Brüsszel nem engedélyezte a halasztást. Így idéntől az Euro 4-es modellek után is kell fizessünk környezetszennyezési illetéket

euro4-es_auto

Egy Dacia Loganért 363 és 774 euró közötti, egy Kia Cee’d után pedig 432-től 1200 euróig terjedő összeget kell kifizetni. Ugyanakkor az import tekintetében ezüstérmes Renault Clio esetében (1149 köbcentiméteres motor, 139 grammos szén-dioxid-kibocsátással) 363 euró a díj, miközben a közepes teljesítményű motorral rendelkező Ford Focusokat és Skoda Octaviákat választók 488 eurótól 726 euróig terjedő összeget fizetnek be.

Az Euro 5-ös modelleket gyártó cégeket nem érinti a szigorítás, ugyanis ezen gépkocsik után nem kell megüríteni zsebeinket. Az eladások csökkenésétől tartva a Dacia gépkocsigyár úgy határozott, hogy az illetéket kifizeti a vevő helyett, a február végéig tartó kampánya keretében – erről számolt be az Adevărul.

Forrás: manna.ro


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."