Országos » Gazdaság

A romániai juhsajt-fertőzés általánosítása miatt tiltakozik Cioloș

Téves és túl általános élelmiszer-biztonsági riasztást adtak ki az olasz hatóságok a román juhsajtra – állítja a miniszterelnök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

ciolos
Dan Ciolos
szerkesztoÍRTA: MTI/UH.RO
2016. március 21., 16:16
0 hozzászólás. 

Dacian Cioloș kormányfő sürgős tisztázást kért az Európai Bizottságtól a pénteken kiadott riasztás ügyében. Az uniós figyelmeztetés ugyanis úgy értelmezhető, hogy minden Romániából származó juhsajt fertőzésveszélyes.

A riasztás az olasz hatóságoktól származik, amelyek arra a következtetésre jutottak, hogy egy Firenzében dolgozó román vendégmunkás kislánya egy Romániából importált juhsajt fogyasztása miatt kapott E.coli baktériumfertőzést és került kórházba.

Cioloș szerint azonban kizárólag az Argeș megyei SC. Bradet Srl. termékei váltak gyanússá, ráadásul az olaszországi esetnél megvizsgált termék nem juhtejből, hanem tehéntejből készült.

„Nem tudom elfogadni az ilyen tévedéseket, amelyek az egész román élelmiszeriparra kihatnak" – jelentette ki Cioloș, és utalt arra, hogy pontosan ismeri az uniós élelmiszer-biztonsági mechanizmusokat, hiszen korábban mezőgazdasági biztos volt Brüsszelben.

A román állategészségügyi hatóság múlt héten elrendelte 20 tonna Bradet tejtermék visszavonását a román piacról. A cég spanyol és olasz piacon lévő másfél tonnányi tejtermékét is visszavonták az üzletekből.

Az Európai Bizottság által kiadott pénteki riasztás szerint fennáll a veszélye, hogy E.coli baktériummal fertőzött az olasz, német, francia és a hazai piacon forgalmazott román juhsajt is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."