Matematikából vizsgáztak a nyolcadikosok

A képességvizsga második felvonása zajlik szerdán az iskolákban, az anyanyelv még hátravan a nemzeti kisebbségek számára.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

nyolcadikosvizsga
Fotó: realitatea.net
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. június 13., 08:09
0 hozzászólás. 

A tételeket 9 órakor kapták meg a diákok, de már fél órával előtte el kellett foglalniuk a helyüket a teremben. A feladatok megoldására mindegyik vizsgán 120 percük van, a vizsgát videokamerák felügyelik. A nyolcadikosok nem vihetnek magukkal hátizsákot, könyveket, füzeteket és elektronikai eszközöket sem a terembe, csupán írószer és egy személyazonosságot igazoló okirat lehet náluk.

A matematika tételeket a vizsga után közzéteszik a tanügyminisztérium honlapján.

Románból ez volt

Hétfőn, a román írásbeli vizsga tételei egy kortárs regényrészletre (Ioana Pârvulescu: Inocenții) és egy National Geographic Traveler-ben megjelent cikkre vonatkoztak a kérdések. Az első szöveggel kapcsolatban egy 150 szavas fogalmazást kellett írniuk a diákoknak. A második tétel kapcsán hat értelmezési és nyelvtani feladatot kaptak, emellett egy 150-200 szavas elbeszélést is kellett írniuk, amely egy várban történő eseményekről szól.

A nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok anyanyelvi vizsgája június 14-én, csütörtökön lesz.

Az országos szintű felmérés eredményeit június 19-én teszi közzé a tanügyminisztérium, és ugyancsak aznap 19 óráig fogadják az óvásokat. Az óvások elbírálása utáni végleges eredményeket június 23-án teszik közzé.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."