Már lehet szurkolni az érettségizőknek

A szóbeli vizsgákat már tanév közben lezavarták, az írásbelik ezen a héten, bekamerázott termekben zajlanak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

erettsegi1
Fotó: archív/Gál Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. június 25., 08:09
0 hozzászólás. 

Ma, azaz hétfőn kezdődnek az érettségi írásbeli vizsgái, az oktatási minisztérium adatai szerint a 440 vizsgaközpontban összesen 136.871 tanulót várnak, közülük 118.856-an idén, 18.015-en korábbi években fejezték be tanulmányaikat.

Elsőként román nyelv és irodalomból mérik fel a végzősök tudását, kedden anyanyelvből, szerdán a szaknak megfelelő kötelező, csütörtökön pedig a választott tantárgyból írásbeliznek. Az eredményeket július 4-én 12 óráig teszik közzé. Az óvásokat ugyanaznap 12 és 16 óra között fogadják, a végleges eredményeket pedig július 9-én ismertetik.

Az írásbeli vizsgákon fényképes személyazonosító okmány felmutatásával lehet részt venni. A jelentkezőket 7 óra és fél 9 között engedik be a terembe, és három óra áll rendelkezésükre a tételek kidolgozására. Minden termet megfigyelő kamerákkal látnak el, a vizsgázóknak tilos kommunikálniuk egymás között, és segédeszközöket sem szabad a terembe vinniük, illetve használniuk.

Ha valakit mégis rajtakapnak, hogy segédeszközöket használ, kizárják a vizsgáról, függetlenül attól, hogy ő, vagy valaki más vitte be azokat a terembe, és függetlenül attól, hogy kapta, vagy éppen továbbadta a puskát.

Az a diák, akit csalás miatt zárnak ki, a következő két vizsgaidőszakban nem próbálkozhat az érettségivel és a szóbeli vizsgákat is meg kell ismételnie.

Továbbra is érvényes, hogy legalább 5-öst kell megszerezni az átmenő minősítéshez, a vizsgajegyek átlaga azonban legalább 6-os kell legyen.

Azok a diákok, akik legalább 9,50-es átlaggal végezték el a középiskolát, és tízesre érettségiznek, elismerésben részesülnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."