Országos » Gazdaság

Nem tűnik el nyomtalanul a roaming

Jövő júniusban eltörölnék a roamingdíjakat az unióban, de csak évi 90 napra.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

A kevesebb mint 30 napra kirándulók nem érzik majd a korlátozást. Illusztráció
A kevesebb mint 30 napra kirándulók nem érzik majd a korlátozást. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 07., 10:30
0 hozzászólás. 

Az Európai Bizottság nemrég tette közzé a roamingdíjakra vonatkozó szabálymódosításainak tervezetét. Ennek értelmében az uniós állampolgárok 2017 júniusától évente 90 napig a belföldi feltételekkel megegyezően telefonálhatnak, küldhetnek SMS-t és használhatják az adatkeretüket az Európai Unió területén – írja az MTI.

A brüsszeli testület elképzelése szerint a roamingdíjak fizetése alól egyszerre legfeljebb egy 30 napos időszakra lehet mentesülni, a felhasználóknak ezt követően be kell jelentkezniük az otthoni hálózatukról, amennyiben el akarják kerülni a felárakat.

A bizottság javaslata szerint a szolgáltatók a korlátok túllépése után egy perc beszélgetésért legfeljebb 4, egy megabyte adatforgalomért 0,85, egy SMS-ért pedig 1 centet számolhatnának fel. A romániai szolgáltatók jelenleg egy másik uniós országban kezdeményezett hívás után percenként 5 centet, fogadott hívás után 1,1 centet, SMS-enként 2 centet számolnak fel.

Az említett korlátozás nem vonatkozna a határ mentén élő, mindennapos ingázókra, a csak részben külföldön töltött napok ugyanis nem számítanának bele a 90 napos keretbe. Szakértők szerint a tervezet célja megakadályozni, hogy az ügyfelek a kedvezőbb tarifák reményében más tagállamok szolgáltatóinál kössenek szerződést.

A tervezetet még a tagállami kormányokat tömörítő tanácsnak és az Európai Parlamentnek is el kell fogadnia.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."