Országos » Gazdaság

Ludovic Orban: Van, aki profitál a sertéspestisből

Az afrikai sertéspestis ügyét kivizsgáló parlamenti bizottság felállítását kéri a PNL és a PMP.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

halottmalac
A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. augusztus 31., 09:35
0 hozzászólás. 

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) kéréssel fordult a képviselőház állandó bizottságához, amelyben egy, az afrikai sertéspestis ügyét vizsgáló parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kérik – jelentette be csütörtökön Ludovic Orban, a PNL elnöke.

„A bizottság célja, hogy kivizsgálja, hogy miként jelentek meg az első afrikai sertéspestis-gócok Romániában, hogyan terjedhetett el nagyon gyorsan a vírus, kivizsgálja továbbá a hatóságok téves intézkedéseit, amelyek jelentős károkat okoztak a lakosságnak és azokat a kolaterális üzleteket, amelyek kihasználták ezt a tragédiát" - magyarázta Orban, aki hozzátette: a vétkeseknek felelniük és fizetniük kell.

Kifejtette: olyan országoknak, mint Lengyelország (99 góc), Ukrajna (64 góc) és Litvánia (45 góc) sikerült ellenőrzés alatt tartaniuk a vírust, míg nálunk mindössze kilenc hónap alatt 732 fertőzésgóc jelent meg.

A PNL elnöke szerint a teljes felelősség a kormányt terheli, amely nem volt tekintettel az unió részéről érkező figyelmeztetésekre.

Orban a mostani hatalom „cinizmusáról" és „gazemberségéről" beszélt azzal kapcsolatban, hogy a Szociáldemokrata Párt képviselői értesítették a „hozzuk politikailag közelállókat", akik hatalmas profitra tettek szert ebből a tragédiából.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."