A nép ügyvédjéhez fordultak a vásárhelyi gimi miatt

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) a nép ügyvédje révén próbálja megakadályozni a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium újraindítását. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

vasargimi chirtes
Chirtes szerint amit egyszer már lezártnak, annak úgy kell maradni FOTÓ: NotaBN
szerkesztoÍRTA: UH.RO / AGERPRES
2018. augusztus 16., 21:09
0 hozzászólás. 

Cristian Chirtes szenátor, a párt Maros megyei szervezetének elnöke Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök Orbán Viktor miniszterelnöknek adott ajándékának nevezte a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium létrehozásáról egy hete hozott minisztériumi rendeletet.

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint hozzátette, két mód van a rendelet törvényességének az ellenőrzésére: a rendelet közigazgatási bíróságon való megtámadása, illetve a nép ügyvédje felkérése arra, hogy forduljon az alkotmánybírósághoz. A PNL ez utóbbit választotta.

Az ügyet lezártnak hitték

A szenátor azért tartotta elfogadhatatlannak az ügy miniszteri rendelet útján történő rendezését, mert - mint fogalmazott - ezt az ügyet az Alkotmánybíróság lezárta, amikor alkotmányellenesnek nyilvánította az iskola létrehozásáról elfogadott törvényt.

Cristian Chirtes úgy vélte: a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) Liviu Dragnea PSD-elnökön keresztül sikerült csendben átvinnie az akaratát, és ezzel feszültséget kelt Maros megyében.

Kiváncsiak vagyunk, hogyan sikerült a kibocsátani az (iskola létrehozásáról szóló) rendeletet átnyúlván egy alkotmánybírósági és egy törvényszéki határozaton” - jelentette ki a szenátor.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."