Országos » Gazdaság

Növekedhet a gazdaság, kiegészíthetik a fizetéseket

2 százalékos gazdasági növekedést és 4.4 százalékos költségvetési hiányt jósol a kormányfő 2011-re, véleménye szerint lehetséges a fizetések kiegészítése.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. augusztus 26., 09:30
2 hozzászólás. 

Tegnapi rádiós beszédében Emil Boc miniszterelnök úgy vélekedett, van esély arra, hogy 2011-ben kiegészítsék a közalkalmazottak fizetését, amennyiben folytatódik a reform és az átalakítások. A kormányfő hozzátette, jövőre akár 2%-os gazdasági növekedést is várható lehet, míg a költségvetési hiányt 4.4%-ra becsülik. Mindezek mellett a következő esztendőre országos szinten 39 milliárd lejes béralappal és mindössze 1.290.000 közalkalmazottal számol a kormány.

Boc kifejtette, ahhoz, hogy megtörténhessen a fizetések kiegészítése, fent kell tartani az átstrukturálások folyamatát és folytatni kell az állami reformokat.

Szasza

Emil Boc: "Látszani fog a munkánk gyümölcse"

A közalkalmazottak számáról is beszélt a miniszterelnök. Elmondta, 2008-ban, kormányra lépésekor, összesen 1.396.000 dolgozót fizettek közpénzből, míg idén márciusra ez a szám 1.360.000-re csökkent. A jelenleg is folyó átszervezések nyomán mintegy 75.000 közalkalmazottat bocsátottak el és 14.000 üres állást szüntettek meg.

Kormányunk első embere szerint reális esély van arra, hogy 2011-ben Románia „akár 2%-os" gazdasági növekedést is jelenthessen, ha hihetünk a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság (EB) jóslatainak. Boc szerint az általuk elvégzett munkának köszönhetően gyakorlatilag biztosra vehető 2011-es gazdasági növekedés „és ezt nem a kormány állítja – hiszen akkor megalapozatlan optimizmussal vádolhatnának – hanem a Valutaalap és az EB" – nyilatkozta Emil Boc. Zárszóként hozzátette, „a munkánk gyümölcse látszani fog úgy 2011-ben, mint 2012-ben és az azt követő években, amikor ezek a fájdalmas intézkedések megmutatják hatásukat".
uh.ro/antena3


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
weedor
2010-08-26 12:05:00
"jövőre akár 2%-os gazdasági növekedést is várható"

hahaha

- 25%
+ 2%
avatar
jackfive
2010-08-26 14:34:13
a 2%-os novekedes a gazasagi szferat erintve nem biztos, hogy az alkalmazottak berei emelkedeset is jelenti,,,ha 25% os gazdasagi visszaeses lett volna akkor most mar meg kenyeret sem kapnank 50 lejen alul..!!
az egesz gazdasagi-kereskedelmi jelzok manipulalva vannak, hol a Vilagbank reszerol, hol a helyi politikusainktol....!! majd mikor valasztas elott leszunk akkor nezzel ugymond ;gazdasagi feljolodest;...visszaadjak az amugy is alacsony bereket, mintha 25%-al emeltek volna , majd utana verik a melluket, hogy ok milyen jo dologra lettek kepesek..!! SABLON POLITIKA

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."