Országos » Gazdaság

Tíz százalékra csökkentenék az adókulcsot

A minimáladó azonnali eltörlését, valamint az egységes adókulcs 10 százalékra való csökkentését kéri a Munkaadók Konföderációjának Szövetsége.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 09., 09:36
1 hozzászólás. 


A szövetség így tenné vonzóbbá a román gazdaságot a befektetők szemében – tájékoztat a manna.ro. Dan Matei Agathon szóvivő szerint egyrészt nem lehet állami beruházásokra számítani a következő időszakban, másrészt Romániát olyan országok veszik körül, ahol kisebb az adókulcs. Az adókulcs csökkentésével azonban Románia ismét felkeltené a román és külföldi befektetők érdeklődését, akik alapvetően stabil és előrelátható adórendszert várnak a kormánytól.

Az adócsökkentéssel kieső költségvetési bevételek pótlására a munkáltatói szövetség az online szerencsejátékok megadóztatását javasolja. Agathon szerint Romániában évente 500 millió eurót játszanak el internetes szerencsejátékokon.

Egy másik bevételi forrás lehetne szerinte a fővárosban lévő szinte ötezer kereskedelmi felület, amelyek a fő útvonalak mentén találhatóak, de nem privatizálták őket. Ehhez a forráshoz azonban magánérdekek miatt nem nyúlnak, bírált Dan Matei Agathon. Ő nagyobb telekadót vetne ki a luxusvillák tulajdonosaira is, és felmentené büntetés fizetése alól azokat a cégeket, amelyek december 31-ig kifizetik állami adósságaikat.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
weedor
2010-09-09 14:55:20
Ígv van, promoválni, motiválni kellene valahogy a gazdaságot.. nem lehúzni a sz@rt és a bőrt is az emberről.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."