Országos » Gazdaság

EU-s állás román állampolgároknak

30 főosztályvezetői (Head of Unit) állást írt ki az EU személyzeti hivatala (EPSO) kimondottan román állampolgárok számára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 28., 12:34
0 hozzászólás. 

A sikeres vizsgázok általában az Európai Bizottságnál, de akár más EU-s intézményeknél is kaphatnak állást. Ezek hivatalnoki, nem politikai állások, hosszútávú karrierlehetőséget jelentenek. Három területen lehet jelentkezni: jog, közgazdaságtan és általános adminisztrátori (ide gyakorlatilag bármilyen egyetemi diplomát elfogadnak). A kezdő fizetések 6 és 9 ezer euró között mozognak, a vizsga egyik hatalmas előnye pedig, hogy a jelentkezők csak saját országtársaikkal versenyeznek a helyekért, nem a másik 26 tagállamból jelentkezőkkel is, így jóval nagyobbak az esélyek. Valószínűlsíthető, hogy az EPSO utolsó alkalommal hirdet ilyen nagyarányú felvételt.

Alapkövetelmények közé tartozik a legalább 10 év (bizonyítható) munkatapasztalat a hirdetett területen, amelyből legalább 3 év vezetői állásban. A vizsgaprocedúra nyelvének választható angol, német vagy francia (legalább egyiket jól kell beszélni/írni), ezen kívül letesztelik a román nyelvtudást is. A vizsga írásbeli (EU és szakismeret teszt, dokumentum-analízis) és szóbeli (HR interjú, szakmai interjú) fordulókból áll.

További részleteket itt találnak. Jelentkezni pedig ide kattintva lehet. Határidő: 2010 október 22.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."