Országos » Gazdaság

Hamarosan indul a roncstraktor program

Július 8-án az Európai Bizottság jóváhagyta a traktor- és a mezőgazdasági gépparkok korszerűsítésére, feljavítására irányuló Roncstraktor programot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 19., 08:03
0 hozzászólás. 

A program értelmében a régi traktor vagy egyéb mezőgazdasági gépek tulajdonosai, akik régi járműiket újra cserélik, a forgalomból kivont roncstraktorok után 17.000 lej (hozzávetőleg 4.000 euró) támogatásban részesülnek. Ez az összeg nem haladhatja meg az újonnan vásárolt mezőgazdasági jármű vételárának ÁFA nélkül számolt 40%-át.

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium által kidolgozott pályázati útmutató - tervezet szerint a roncstraktor programban a régi traktor- illetve mezőgazdasági járműtulajdonosok vehetnek részt. A pályázati útmutató értelmében a programban részt vehetnek fizikai személyek, mezőgazdasági vállalkozók, magángazdák, családi vállalkozásokat üzemeltető gazdák, de szerepelniük kell a mezőgazdasági nyilvántartásban vagy a Mezőgazdasági Üzemek Regiszterében.

A roncstraktor program pályázati útmutatója jelenleg kidolgozás alatt van a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérimban, a Hivatalos Közlönyben való leközlését követően, elkezdődik a pályázati időszak.

A roncstraktor program 2013-ig tart és 51.000.000 lej (hozzávetőleg 12 millió euró) költségvetésből gazdálkodhat.

A program lebonyolító hatósága a Környezetvédelmi Alap. A roncstraktor programnak a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követően elkezdődik a forgalmazók hitelesítésének folyamata, majd a www.afm.ro honlap tájékoztatja az érdeklődőket hitelesített forgalmazók listájáról.

A névjegyzéken szerepelő forgalmazókhoz fordulhatnak majd a 10 évesnél régebbi traktorok, valamint egyéb mezőgazdasági gépjárművek tulajdonosai, akiknél feliratkozhatnak az új traktorok megvásárlására. Az érdeklődők bizonylatot kapnak arról, hogy feliratkoztak a programra, ezután a Környezetvédelmi Alapnál kell letenniük az új traktor megvásárlására a támogatási kérelmet, valamint a pályázati útmutatóban meghatározott iratcsomót.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."