Országos » Gazdaság

Rajtol a roncstraktor-program

A tíz évnél öregebb traktorok és mezőgazdasági gépek kiselejtezését célzó roncsprogramra szeptember 5-től lehet jelentkezni.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. szeptember 05., 08:46
0 hozzászólás. 

 

 

A program pályázati útmutatója, azaz az erdőgazdálkodási és környezetvédelmi miniszter által jóváhagyott 2011/1995-ös számú, az országos mezőgazdasági gépállomány felújítását szabályozó rendelet már megjelent, ennek értelmében a 2011-es roncstraktor-program hivatalosan szeptember 12-én rajtol és november 10-én zárul. A programban azok a mezőgazdasági gépet birtokló magánszemélyek és cégek vehetnek részt, akiknek tulajdonában a gyártási évtől számítva tíz évnél öregebb, kiselejtezésre szánt traktor és/vagy mezőgazdasági gép van. A kiselejtezendő mezőgazdasági gépekért cserébe, akárcsak a roncsautó-program esetében, a sikeresen pályázók az új gép megvásárlásához felhasználható értékjegyet kapnak, amelynek értéke maximum 17 ezer lej, vagyis nem több, mint az újonnan vásárolandó mezőgazdasági gép áruforgalmi adó (áfa) nélküli vásárlási értékének 40 százaléka.

A program lehetőséget ad több új mezőgazdasági gép megvásárlására is, de eltérően a roncsautó-programtól, minden új mezőgazdasági gép megvásárlásakor csak kizárólag egyetlen értékjegy használható fel. Ez alól kivételt képeznek azok, akik társtulajdonosi minőségben kapcsolódnak be a roncsprogramba. A programban való részvétel egyik feltétele, hogy az igénylési dokumentációt benyújtó fizikai vagy jogi személy ellen ne folyjék fizetésképtelenség miatt indított csődeljárás, ne legyenek pénzügyi tartozásai, illetve annak igazolása, hogy az illető nem kapott közpénzekből finanszírozott traktorvásárlási támogatást.

A szeptember 12-én induló roncstraktor-programban való részvételhez szükséges iratcsomókat már szeptember 5-től be lehet nyújtani a Környezetvédelmi Alaphoz.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."