Országos » Gazdaság

Vásárold be magad a Facebookba!

Hamarosan tőzsdére vonul a Facebook, Romániából is vásárolhatunk részvénycsomagot. Száz dollárért miénk lehet egy darab a közösségi hálóból.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

gazdasag
gazdasag
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. február 01., 16:10
0 hozzászólás. 

A 2004. február 4-én elindított közösségi háló szinte pontosan nyolc évvel a rajt után vonul a tőzsdére. A 75 és 100 milliárd dollár közötti értékre becsült vállalat ma adja be a tőzsdén való bejegyzéshez szükséges dokumentációt, és első körben 10 milliárd dolláros tőkét terveznek behozni az ügylettel.

A Bukaresti Értéktőzsde már tavaly decemberben szemet vetett a hallatlan népszerűségnek örvendő portálra. Stere Farmache, a tőzsde elnöke úgy nyilatkozott, hogy fejlődni szeretnének, ezért külföldi árut hoznak az itthoni pénzpiacra – ennek első lépése a Facebook papírjainak megjelenése.

A tervek szerint áprilisban már vásárolhatunk Facebook részvényt Romániában, ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint felkeresni egy pénzügyi befektetésekkel foglalkozó vállalatot, amely tagja a Bukaresti Értéktőzsdének. Egy Facebookos részvénycsomaghoz várhatóan 50 és 150 dollár közötti áron juthatunk hozzá.

A tőzsde elnöke szerint az infrastruktúra készen áll, és bőven akadnak brókerek, akik szívesen kereskednek Facebook részvényekkel. Farmache annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy a későbbiekben más, az IT iparágban tevékenykedő mamutcégek, mint a Google vagy az Apple értékpapírjait is jegyezzék a bukaresti tőzsdén.


címkék: facebook tozsde

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."