Országos » Gazdaság

Ungureanu 10 milliárd euróval növelné a költségvetés bevételeit

Mintegy 10 milliárd euróval növelné a román állami költségvetés bevételeit Mihai Răzvan Ungureanu miniszterelnök, aki elégedetlen a bevételek mértékével, ezért menesztette az adóhivatal elnökét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. április 19., 16:24
0 hozzászólás. 

A román kormányfő szerdán összehívta az adócsalás visszaszorításával foglalkozó tárcaközi kormánybizottságot, amelynek ülésén élesen bírálta az adóhivatal munkáját. A miniszterelnök szerint az adóhatóság elavult eszközökkel és módszerekkel dolgozik, ezért Románia a bruttó nemzeti össztermékének 32-33 százalékát képes behajtani költségvetési bevételként, miközben az Európai Unióban 40 százalék az átlag.

A kormányfő egy nappal korábban menesztette Sorin Blejnart, a román adóhatóság elnökét, akinek azt rótta fel, hogy az általa vezetett intézmény nem küzdött elég hatékonyan az adócsalás visszaszorításáért.

A februárban kormányfőként kinevezett Ungureanu - aki független politikus - mintegy kilenc hónapos kormányzásának egyik legfőbb célkitűzésének a bevételek növelését jelölte meg.

Ungureanu azt szeretné, ha a bevételek szintje elérné a GDP 40 százalékát a jelenlegi 32-33 százalék helyett, ami mintegy tíz milliárd eurós többletbevételt jelentene.

Forrás: MTI



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."