Gazdaság » Piac

Előkerültek a disznóságok

Megjelent a kimérős szaloncukor, kapható kocsonyának való, asztalokon az óriásdió és báránybőr kucsma is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Helyenvaloki

Boltba költözött a piac

Ha nem vagy helyben, még az internetről is rendelheted a...
A kép illusztráció

Akkora infláció van, hogy még a zöldborsókonzerv is megdrágult!

A zöldség és a gyümölcs drágult a legnagyobb...
Hát nem ennivaló? fotók: Dávid Anna Júlia

Ezt nem lehet kibírni simogatás nélkül

Már a székelyudvarhelyi barompiac sem az, ami húsz éve...

Hagyma a székelyudvarhelyi piacon
Vöröslik a hagyma, kocsonya mellé a legfinomabb. Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. december 10., 11:52
0 hozzászólás. 

Nyakig érő kucsmát, mint a Kányádi Sándor versikéjében, nem árultak a városi piacon, de meleg, bundás fejfedőkből lehetett válogatni a zetelaki szűcsmester asztalánál. A báránybőrből készült férfi kucsma 120, a nutria szőrből varrt női sapka 160, a nercből készült pedig 220 lejbe került. Aki meleg házi papucsra vágyik, írja meg az angyalnak, hogy azt is a piacon keresse: 50 lejért rövidre nyírt báránybőrbe bújtathatja a lábát.

Megjelent a főtt kukorica is, egy kiló 7 lejbe kerül. A bibarcfalviaknál egy kiló spenótot 10, egy kiló céklát 3, egy kiló szép fokhagymát 15 lejért lehetett megvásárolni. A sütőtök kilójának ára továbbra is 2,50 lej.

A hecserlilének literét 6, az erdei gyümölcsökből (málna, áfonya, szeder) készült lekvárokat 12 lejért vesztegették. A Kisgalambfalván termelt erdei vegyes virágmézből egy kilót 20 lejért kínált eladásra a bethlenfalvi méhész.

Egy lejbe adták a máréfalviak a házi tojás darabját, de lehetett kapni 90 baniért is. Házi disznóságokat is árultak. A kocsonyának való bőrt 6 lejért, disznófüllel megspékelve 20 lej/kg-ért, a gömböcöt 20-25 lejért, az egy szál vérest, májast és kolbászt tartalmazó csomagot 22 lejért, a házi zsírból egy fél kilónyit 5 lejért.

Déligyümölcsöt nem láttunk, de volt finom farcádi alma, ebből 3 lejért mértek egy kilót. A dióbélből egy kiló 15 lej volt, a mákból  fél kilónyi ugyanannyi. Láttunk óriásira nőtt diót is, aminek literét 5 lejben árulták

Kimérős „magyar szaloncukorból" nagy volt a választék. Mi 16 féle ízesítésűt számoltunk össze a diós-rumostól a tejkaramelláson át a vegyes zselésig és a narancsos-mandulásig. Aki angyalkodni akar válogasson: 12 lejért egy kilót mérnek.


címkék: piac. árak

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."