Országos » Gazdaság

Bárki dolgozhat a megyének

A megye közintézményeinek direkt vásárlásaira jelentkezhetnek a vállalkozások a megyei tanács új honlapján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
penzpenzpenz

Kifizeti neked az állam a kamatot

Nem csak fiataloknak lesz elérhető az új kedvezményes...
buszallomas

Ha csütörtökön buszozol az országban, erre figyelj!

Tüntetéssel fenyegetőznek a fuvarozók, ha nem kapják...
ANAF

Adókedvezménnyel kecsegtet az ANAF

Karácsonyra és Húsvétra is marad pénzük azoknak,...

Néhány gombnyomással szerződéshez juthatnak a megye vállalkozói. Illusztráció
Néhány gombnyomással szerződéshez juthatnak a megye vállalkozói. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. június 01., 12:47
0 hozzászólás. 

Az átláthatóságot, hatékonyságot, követhetőséget segítené elő az a rendszer, amelyet Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére dolgoztak ki. A http://cumpararidirecte.investinhargita.ro oldalon a megyében működő közintézmények direkt vásárlásaira jelentkezhetnek ajánlatukkal a kis- és középvállalkozások. Az oldalt május 31-én mutatta be Borboly Csaba tanácselnök és Barabás Csaba, a rendszert kidolgozó Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője Csíkszeredában.

Borboly Csaba szerint a megye vállalkozóit több éve próbálják meggyőzni, hogy jelentkezzenek a kiírásokra, hiszen a közpénz nagy részét szolgáltatásokra és beruházásokra költik. Ezeket most jórészt más megyéből érkező cégek kapják, mert ők jelentkeznek a kiírásokra. A közbeszerzések mellett a direkt beszerzések is komoly összegeket jelentenek.

Arra buzdítják a vállalkozókat, hogy jelentkezzenek a szolgáltatások, beruházások elvégzésére. „Hargita megye gazdasági szerkezetében nincs sok nagy cég, éppen ezért fontos lenne, hogy a kis- és középvállalkozások kihasználják a direkt beszerzések adta lehetőségeket, ne alvállalkozóként dolgozzanak más megyebeli cégeknek" – írják a megyei tanács közleményében.

Az új program révén bármelyik közintézmény feltöltheti a direkt vásárlásra vonatkozó hirdetéseit, és a feliratkozó cégek automatikus értesítést kapnak erről. A megyei tanács évente több mint másfél millió eurót költ direkt vásárlásra – mondta el Borboly.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."