Itthon » Gazdaság

Csíki pityóka-projektek

Hargita Megye Tanácsa az öntözéses burgonyatermesztésre ösztönzi az alcsíkiakat és burgonyacsomagoló gépsorral örvendeztette meg Csíkkozmás termelőit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

krumpli
krumpli
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 27., 15:07
0 hozzászólás. 


A megyei önkormányzat Vidékfejlesztési és Programigazgatósága január 26-án az alcsíki polgármesterekkel és burgonyatermesztőkkel tartott megbeszélést, hiszen Hargita Megye Tanácsa az öntözéses burgonyatermesztés lehetőségének megteremtésével szeretné támogatni az alcsíki termelőket.

krumpli

A közbirtokosságok bevonásával szeretnének duzzasztógátakat létrehozni, amelyeket nemcsak öntözésre, hanem turisztikai célokra is használhatnának a térség lakói. A tárgyaló felek megállapodása szerint Hargita Megye Tanácsa az elkövetkező két hétben felméri, hogy az alcsíki gazdák hol és mekkora területet szeretnének öntözéses rendszerrel művelni, míg az egyik víz- és csatornahálózat-tervező cég előtanulmányokat készít az öntözés lehetséges módozatairól.

pityokacsomagolo
Pityókacsomagoló

Ami pedig a megvalósítást jelent a csíki pityókával kapcsolatban, az például a január 17-én Csíkkozmáson avatott burgonyacsomagoló gép, amelyet az alcsíki Burgocom Ciuc szövetkezet üzemeltet. Az ünnepélyes keretek között felavatott pityókacsomagoló Hargita megye első értékesítési gazdaszövetkezetének megvalósítása és a megyei önkormányzat közös projektje.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."