Itthon » Gazdaság

Tanácsokkal látták el a polgármestereket

Haschi András-Péter államtitkár pályázati felkészítőt tartott az udvarhelyszéki és Gyergyó környéki önkormányzatok képviselőinek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Talakozo
Talakozo
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 30., 17:12
2 hozzászólás. 


A találkozót március 30-án, 15 órától szervezték meg a Junior Étterem konferenciatermében. Mint Haschi András Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára tájékoztatott, két pályázati programot érintettek a beszélgetésen. Az egyik a tárca által kiírt erdei- és mezei utak feljavítását célzó pályázat felvázolása volt, amire országos szinten 300 millió euró támogatást osztanak ki.

„Arra biztattuk a polgármestereket, hogy minél tökéletesebb pályázatot készítsenek, csak így van esélyük. Ezt az összeget ha elosszuk 42 megyére, akkor ezen a vidéken gyakorlatilag csak két pályázattal nyerhetnek” – fejtette ki Haschi. Ahogy Becze István kabinetfőnök kiemelte, az önkormányzati vezetők tudatosan kell pályázzanak, ne csak formaiságból.

Továbbá szót ejtettek a 2010-es év vidékfejlesztési kiírásáról, amire több száz magyar falu jelentkezett, de szintén csak a gondosan kidolgozott pályázatokat bírálhatják el sikeresnek.

A találkozót Dr. Verestóy Attila szenátor udvarhelyi irodája szervezte, aminek tervek szerint folytatása is lesz.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csabax3
2010-03-30 21:31:29
Csak egy kis helyreigazitas: a felkeszitot nem az udvarhelyszeki onkormanyzati kepviseloknek tartottak (udvarhelyi onkormanyzati kepviselok peldaul nem voltak ide meghivva, mikozben udvarhely pedig per pillanat meg udvarhelyszekhez tartozik)
avatar
csacsa
2010-03-31 10:33:52
kedves jcsabax3..teljesen igazad van mindket dologban: nem onkormanyzati kepviseloknek volt szervezve, hanem onkormanyzati vezetoknek...es igen, udvarhely udvarhelyszekhez tartozik. :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."