Itthon » Gazdaság

Tánczos: jövőre elkészülnek az udvarhelyszéki sportbázisok

Tánczos Barna államtitkár infrastrukturális fejlesztésekről és sportbázisok létesítéséről tárgyalt az udvarhelyszéki és Gyergyó területi polgármesterekkel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Tanczos_Barna
Tanczos_Barna
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. április 24., 07:54
0 hozzászólás. 


Április 23-án a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium államtitkára a környék elöljáróival találkozott a Junior étterem konferenciatermében. A munkamegbeszélést követő sajtótájékoztatón Tánczos elmondta, hogy konkrét eseteket, problémákat tárgyaltak meg az önkormányzatok vezetőivel.

Elsősorban felmértek a helyi infrastrukturális fejlesztések helyzetét, egész pontosan a 7-es és 577-es kormányrendelet alapján az utak, csatornarendszerek és vízhálózatok felújítási valamint építési lehetőségeit. Udvarhelyszéken 21 községben folyamatban vannak ezek a munkálatok, és év végéig 20-25%-os elmaradásokkal számolnak. Ezért a kivitelezések teljes körű befejezését 2011-re tervezik. Az említett infrastrukturális fejlesztések összértékét 50 millió lejben határozták meg.

A sportbázisok létrehozásának úgy tűnik nem lesz akadálya, 10 udvarhelyszéki község pályázatát bírálták el pozitívan. A legtöbb érintett önkormányzat már meg is hirdette a sportbázisok kivitelezési munkálatait, községenként 100-150 ezer euró értékben építenek futballpályákat, öltözőket és különböző melléképületeket.

Bunta_Tanczos_Sofalvi

Bunta Levente, Tánczos Barna és Sófalvi László

Szó esett az ANL-s lakások ügyéről is: mint tudjuk, a legújabb kormányhatározatok alapján az ifjúsági lakásokat már egy év bérlés után meg lehet vásárolni. A sajtótájékoztatón Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere is megerősítette, hogy az ANL-s lakások ára jóval a piaci árak alatt mozognak, melynek ára négyzetméterenként 407 euró. A Csereháton épült ifjúsági lakások 50 és 70 négyzetméter között mozognak, ennek megfelelően értékük 20-28 ezer euró között ingadozik. Az eladásból befolyt összegeket kizárólag új lakások építésére fordítják.

A találkozót Dr. Verestóy Attila szenátor udvarhelyi irodája szervezte, amelyen RMDSZ-es, MPP-s és független polgármesterek egyaránt részt vettek. Továbbá jelen volt Sófalvi László, a megyei tanács udvarhelyszéki alelnöke és Petres Sándor, a megyei tanács gyergyóvidéki alelnöke.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."