Itthon » Gazdaság

Plusz egy Plus – újabb bevásárlóközpont nyílt

A Kaufland, Penny Market és a Merkúr üzletlánc boltjai mellett ismét egy szupermarket nyílt városunkban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

plus1
plus1
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. május 26., 12:32
14 hozzászólás. 


Stílszerűen szólva: plusz egy Plus, ahol elintézhetjük a napi bevásárlást, magyarán egy újabb hely ahol, ha kedvünk szottyan és a pénztárcánk is engedi, elkölthetjük pénzünket. Ma reggel nyolc órakor a Bethlen Gábor utca 108. szám alatt megnyitotta kapuit a Plus bevásárlóközpont, ahol a vásárlóközönséget a szavatolt minőség és zsebbarát árak jelszavakkal és közel 2000 termékkel várják.

plus4


Különösebb csinnadratta, nagy tumultus, sajtóérdeklődés és hivatalos szalagvágásos ceremónia nélkül nyitott ma reggel a Plus bevásárlóközpont. A megnyitót, amint azt a múlt hét végén már a postaládákba bedobott reklámlapok is közhírré tették, hivatalosan reggel nyolcra tervezték, ám a nyitásra várók nem túl népes, narancsszínű bevásárló szekerekkel „felszerelkezett” csoportja miatt a fotócellás bejárat tíz perccel korábban feltárult.

Miután a cég éber képviselőjével tisztáztuk a fotózás szabályait és lenyugodtak az indulatok, sikerült nem csak a belső fotózásra engedélyt kapnunk, de készséges válaszokat is a kérdéseinkre.

plus5

„Ez a 101. üzletünk Romániában. A körülbelül 80 parkolóhelyes, 1000 négyzetméteres hasznos felületű bevásárlóközpontnak 18 alkalmazottja van és nagyon sok termék, ami reméljük, hogy elnyeri az udvarhelyiek és a környékről érkezők tetszését. Itt Udvarhely vonzáskörzetében egyelőre ez az egyetlen Plus market, a legközelebbi üzleteink Maroshévizen, Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen vannak” - tájékoztatott Marinică Pătrăşescu eladási igazgató, aki szerint a Plus logóval ellátott termékek garantált minősége, a naponta frissített árukészlet a garanciája annak, hogy a már meglévő szupermarketek nem jelentenek komoly konkurenciát és „veszélyt” a Plus üzletnek.

A 140 éves kereskedelmi múlttal rendelkező német Tengelmann konszernhez tartozó első Plus üzletet a németországi Duisburgban nyitották meg 1972-ben. A németországi Mulheim an der Ruhr központi székhelyű Plus üzletlánc 2005-ben jelent meg Romániában, azóta folyamatosan terjeszkedik. A Plus romániai központi raktára és székhelye Ploieşti-en van.


14 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Dogremus
2010-05-26 13:43:23
:?:
avatar
nagydd
2010-05-27 00:43:03
Nagyon szuper mondhatom,tele van román alkalmazottakkal ebben a városban.Gratula annak aki ezt elintézte,nem kívánok neki rosszat csak járjon úgy mint a csillár,lógjon és égjen.
avatar
ikics
2010-05-27 08:02:17
Igy van tele van roman alkalmzottal hat ez kell neked udvarhely! :(
avatar
manocskaa
2010-05-27 09:25:45
A rendorfeleseget is kell foglakoztatni. Kezdivasarhelyen is az elejen csak romanok voltak, ill nem szabadott senkinek magyarul megszolalnia, aztan lassan lekopott a szokas es egyere tobb lett a magyarul beszelo magyar alkalmazott is.
avatar
Laces
2010-05-27 15:57:19
En a kauflandba is kasszat valtottam amikor romanul szoltak hozzam es ha a plusz ba romanok vannak akkor nem megyek oda es ha mas is igy gondolkozik akkor majd ott is magyarok lesznek. Ne hagyjuk magunkat!
avatar
bundas
2010-05-27 16:43:13
re:
avatar
Laces
En a kauflandba is kasszat valtottam amikor romanul szoltak hozzam es ha a plusz ba romanok vannak akkor nem megyek oda es ha mas is igy gondolkozik akkor majd ott is magyarok lesznek. Ne hagyjuk magunkat!

Laces!! Ezzel a hozzaszolassal csak a te tudatlansagodat tukrozted.. Ok is pont olyan emberek mint barki mas csak mas nyelvet beszelnek.. Az baj? Neked lehet mert valoszinuleg nem tudsz Romanul es ez teged zavar..Mozdulj ki kicsit Udvarhely "falai" kozul s nezz szet... Roman tudas nelkul nem ervenyesulsz szinte sehol... Ha itt elsz pedig muszaly elviselned... Lehet akarmekkora osszefogas h ne hagyjuk magunkat! ezen nem valtoztat semmi!!!
avatar
Nero
2010-05-27 17:13:25
Az ijen agyhalott alakokkal van a baj mint te bundas...es te beszelsz itt eszrol,ha volna egy kicsi marketingtapasztalatod tudnad, hogy a mai vasarlo legalapvetobb elvarasa, hogy a sajat telepulesen a penzeert az anyanyelven szolgaljak ki fuggtelenul attol h milyen nyelveket beszel meg...en is ebbol elek h az orszagot jarom es termekeket arulok es roman nyelven kepzeld mert muszalj alkalmazkodni az elvarasokhoz es ha ebben a varosban eladni akar ez az uzlet akkor valtoztatni kell,addigis a naponta frissulo plus logoval ellatott termekeket feldughatjak...
avatar
kisvirág
2010-07-07 07:00:59
infó
Szia én magyar ajkúként éltem Romániában, és büszke vagyok és voltam erre, most Magyarországon élek, és egész jól boldogulok avval, hogy románra fordítok, tolmácsolok, és korrepetálom azokat a magyarokat akik románul tanulnak, mert szükséges a munkájukhoz, viszont az is is igaz hogy Romániában egy hivatalos okiratot románúé írnak, és itt ha el megy a Csanádi román akit elismernek kisebbségnek! az magyarul tölt ki minden űrlapot
avatar
Laces
2010-05-28 11:43:14
re: re:
Igazad van bundas, nem tudok jol romanul de nem ez a problema mert mar par eve Kolozsvaron elek szoval meg tudom ertetni magam de NEM akarom, mert ha haza megyek akkor magyarul szeretnek beszelni es nem romanul, romanul itt is tudok.
avatar
Laces
2010-05-28 11:48:03
Es ha igy allsz hozza: "ezen nem valtoztat semmi!!!" akkor tenyleg nem fog valtozni semmi, de szerencsere vannak olyan emberek akik maskepp gondolkoznak :)
avatar
pityipalko
2010-05-28 11:52:53
Itt most nem arrol van szo hogy ki tud romanul es ki nem, hanem arrol van szo, hogy oda fog udvarhely is kerullni mint csikszereda hogy telepitik be a romanokat. Ez csinalja a roman allam csak sajnos ezt a magyar vezetok nem akarjak eszre venni. Temesvaron vegeztem az egyetemet es igenis ha hazajovok magyarul szeretnek beszelni en is...ok is emberek csak haggyanak nekunk beket es maradjanak ott ahol szulettek, en sem megyek krajovara lakni. na minden jot :)
avatar
ooloo
2010-05-28 12:15:54
"a már meglévő szupermarketek nem jelentenek komoly konkurenciát és „veszélyt” a Plus üzletnek"

Lósz..rt mama!
avatar
Laces
2010-05-28 12:48:00
Menjunk krajovara es csinaljunk magyar bevasarlokozpontot :) jo tudom,h nem ugyanaz de szerintem nekik sem nagyon tetszene :)
avatar
hunilaszlo
2010-05-28 13:57:01
:) loxar a Plus...kellette is ide nekunk meg egy bevasarlokozpont...amugy meg a roman kerdeshez hozza sem merek szolni mert itt "nagy magyarok" vannak:) de szerintem igyis ugyis el kell fogadni h Udvarhely Romaniaban fekszik...s nem szabhatjuk meg senkinek h hova menjen es telepedjen le.ht persze h tettszik a romanoknak is Udvarhely:)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."