Gazdaság » Trendek

A webre költözött a szupermarket is

Az emag meglépte azt, ami már jó ideje váratott magára Romániában: mától a mindennapi kenyeret is megvehetjük az interneten.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
A nagy kérdés fotó: Dávid Anna Júlia

Átjut-e a csiga az autópályán?

Legyen egy jó sztorid, különböztesd meg magad a...
fotó: Dávid Anna Júlia

Képzeljenek el egy kamrát és egy háziasszonyt!

Mihez kell, hogy értsen egy IT igazgató a Merkúrnál?...
fotók: Melinda Instal

Fűteni fűvel-fával lehet – de leginkább ésszel érdemes

Napjainkban az épületgépészet nagyon előkelő helyet...

Beindult az eMag szupermarkete
Beindult az eMag szupermarkete
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. augusztus 27., 15:41
0 hozzászólás. 

Romániában az e-kereskedelem egyre nagyobb szeletet szakít magának a pénzes tortából, lassan teljesen hétköznapinak számít, ha interneten vesszük meg az új laptopot, telefont, vagy éppen egy könyvet és egy zene CD-t. Na jó, ezzel vicceltünk, zenét úgysem vesz senki.

És kaját sem az interneten, ugye? Eddig maximum pizzát vagy napi menüt rendelhettünk, de az ország legnagyobb internetes kereskedője meglépte azt, ami például Magyarországon már kialakulóban van, és beindította az első igazán nagy, országos kiszállítást is vállaló webes szupermarketet.

A Mega Image szupermarket-lánccal kötött partnerség egy, a nap 24 órájában nyitva tartó üzletet ígér, ami megszabadít az áruházak polcai közötti sétálgatás és a csomagok cipelésének nyűgjétől. Hogy növeljék az online élelmiszer-vásárlás iránti bizalmat, jár a csomagellenőrzés szolgáltatás is, vagyis megnézhetjük a futár által házhoz szállított csomagot, mielőtt még kifizetnénk.

Még tesztelik

A még béta fázisban futó webshopból egyelőre fűszereket, péktermékeket, italokat, dohányárut, szépítkezési- és tisztálkodó-szereket, gyerekjátékokat és bébiételeket, BIO és ECO termékeket, illetve háztartási és állatgondozási termékeket vásárolhatunk meg.

Beindult az eMag szupermarkete

A megyénk kiválasztásakor már látható, hogy hamarosan zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, tojás, húsok és felvágottak árusítását és kiszállítását is tervezik az emag szupermarketében.

Bukarestben és egyes megyékben üzletből való átvétellel is lehet vásárolni, Hargita megyében csak a házhozszállítás lehetősége él. Ennek természetesen megvan az ára, rendelésenként 15 lej. Kivéve, ha 300 lejnél többet költünk, ekkor ugyanis ingyen házhoz szállítják a csomagot.

A 15 lejes díj soknak tűnhet ugyan, de egyrészt 300 lejt egy család könnyen elkölthet egy hétvégi nagybevásárláskor, másrészt, ha a sok csomagot taxival, vagy saját autónkkal szállítjuk, annak is van költsége, ami fölött gyakran hajlamosak vagyunk szemet hunyni.

A kényelem ára

A szállítási feltételek szerint a rendelés feldolgozásáról küldött megerősítő SMS vagy email után 24 órán belül kézhez kell kapnunk a termékeket. Szintén itt taglalják, hogy a hűtést, vagy egyéb különleges szállítási feltételeket igénylő élelmiszeripari termékeket csak Bukarest 6-os számú szektorába szállítják. Kérdéses, hogy a későbbiekben ezt módosítják-e, vagy majd csak a fővárosiak tudnák húst és tejet vásárolni.

Beindult az eMag szupermarkete

Az, hogy mennyire éri meg innen vásárolni, sok mindenen múlik. Az árak más üzletekkel összehasonlítva alacsonyabbnak vagy magasabbnak is bizonyulhatnak, de érdemes figyelembe venni a kényelmi szempontokat is.

Egyébként egy liter Unisol olajért, 1 kiló Margaritar cukorért, 1 kiló Dobrogea lisztért, fél kiló Jacobs kávéért, 3x2 liter Poiana Negri ásványvízért és hat doboz fél literes Tuborg sörért összesen 69,24 lejt kérnek. Mi ezeket tettük próbából a kosárba, de érdemes végigböngészni a teljes kínálatot, szinte biztosak vagyunk benne, hogy bizonyos esetekben megéri itt vásárolni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."