Itthon » Gazdaság

Borvizek Útja – interjú Bunta Levente polgármesterrel

A Korunk Gazdasági Monitora most Székelyudvarhely polgármesterével készített interjút. Az elöljáró a Borvizek Útja projektről beszélt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 16., 19:19
4 hozzászólás. 

Székelyföld sajátos természetföldrajzi adottságai révén sok ideutazó turista kedvenceként van számon tartva. A minőségi vendéglátás fenntartásához azonban a természet szépsége nem elegendő. Sok helyszínen nagyon elkel a fejlesztés, szükséges a korszerűsítés. Hargita és Kovászna megye elöljárói által kidolgozott Borvizek Útja projekt egyaránt hozzájárul majd a vendégek komfortjának megteremtéséhe és a lokális kisközösségek integrált fejlesztéséhez.

A munkálatok üteme mégsem olyan léptékű, amilyenre számítottak a tervezők és a majdani haszonélvezők. A napokban az is nyilvánvalóvá vált, hogy két hónapos – azaz novemberi – átadási határidő módosításra került sor. Az érintett helyszínek lakói ezalatt bizakodva várják a minőségi változásokat.

Szasza

Székelyudvarhely közvetlen közelében található Szejkefürdő azon egykori fürdőhelyek egyike, amely mindmáig megőrizte turistacsalogató jellegét. Főként a „legnagyobb székelyként" emlegetett Orbán Balázs sírja, valamint a tizenöt székelykaput számláló szabadtéri kiállítás képez attrakciót, újabban pedig a Borvízmúzeum is fontos látogatási célpontként tartható számon.

A nagy múltú fürdőtelep azonban ennél több potenciált rejt. A Borvizek Útja projekt keretébe tervezett fejlesztések során lényeges előrelépés re lehet számítani. Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere kérdésünkre részletesen beszélt arról, hogy – bár megkésve, de szerződés révén kötelezve – a kivitelező cég milyen fejlesztéseket végez el Szejkefürdőn. Arról is értekezett, hogy milyen követendő fő irányvonalat tart fontosnak a turizmus terén.

A Miklós Zoltán által jegyzett interjút a Korunk weboldalán olvashatják, ide kattintva


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
anti-Minden
2010-08-16 21:59:37
ez kemeny http://erdtv.com/borbely_laszlo.html
avatar
apuci
2010-08-17 06:07:36
re:
avatar
anti-Minden
ez kemeny http://erdtv.com/borbely_laszlo.html

hát nem tudtam végig nézni."én vagyok a miniszter maga egy(sza...) polgármester" és veszekedik 50 ezer euros számlákról,holott februárban 29 millió eurós szerződést írt alá Arad megyében,ahol 8 milliót Thália lovagja fizet mellényzsebből,mert ő aminiszter...
és lassan el kéne látogasson magyar órára a középsuliba,mert nem tud magyarul :P
avatar
jackfive
2010-08-17 08:25:08
mondjuk nem igazan ide kellett volna nyomni azt a videot, hanem helyi sajtoba..!!...de attol meg "tanulsagos"...!.... de kinek???
avatar
zagI
2010-08-18 21:54:55
Miért nem hozatott Bunta Cisinau- ból munkásokat azok hátha gyorsabbak lettek volna. :P

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."