Itthon » Gazdaság

Vállalkozói inkubátorházat tervez a megyei tanács Udvarhelyre

Kezdő vállalkozóknak, frissen indult vállalkozásoknak nyújt majd segítséget a várhatóan két éven belül létrejövő üzleti központ.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 03., 12:05
0 hozzászólás. 

2012 derekán költözhetne be legjobb esetben az első vállalkozó abba az innovatív gazdaságfejlesztő központba, amely abból a több mint két millió eurós projektből épül, amelynek benyújtását a szeptember 2-i rendkívüli tanácsülésen szavazta meg Hargita Megye Tanácsa.

A döntés értelmében a Székelyudvarhely környéki kis- és középvállalkozói ágazat versenyképességének növelését célzó, több mint két millió euró költségvetésű Hargita Business Center - Vállalkozói inkubátorház projektet Hargita Megye Tanácsa a Regionális Operatív Program (ROP) 4.2-es: Szennyezett és használaton kívüli ipari területek rehabilitációja és új tevékenységekre történő előkészítése nevű intézkedéséhez nyújtja be.

A projekt részeként megvalósuló munkálatokat – amelyek során a székelyudvarhelyi volt Növényvédelmi Központ helyének adnának új rendeltetést új épületek építésével és a terület szennyezettségének felszámolásával – Maczalik Arnold tervező mutatta be.

A kétkomponensű projektben Hargita Megye Tanácsa a terület tehermentesítéséhez és a talajszennyeződés semlegesítéséhez két százalékkal járul hozzá, illetve ötven százalékkal a központ építési munkálataihoz, a többit az uniós-alapokból finanszírozzák. Ezek az Udvarhely térségi kis- és középvállalkozóknak, hagyományos termékeket előállító egyesületeknek és más gazdasági szereplőknek teremtenek egy olyan intézményesített keretet, amely célja megkönnyíteni fiatal vállalkozások betörését és helytállását a piacon.

Járulékos hozadéka lesz a projektnek egy vegyszerekkel megfertőzött gócpont felszámolása és Székelyudvarhely lakosságának egy egészségesebb környezet biztosítása – mondta Borboly Csaba megyeitanács-elnök a határozattervezet felvezetőjében.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."