Itthon » Gazdaság

Húsvéti bárány és sonka – hol, mit és mennyiért?

Tettünk egy kört a boltokban, piacon, megnéztük hol, mennyiért vesztegetik a hagyományos húsvéti menü elmaradhatatlan "kellékeit": a bárányhúst és sonkát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. április 22., 15:04
1 hozzászólás. 

Sonkából bőséges a felhozatal, de a hét elején, közepén még nyoma sem volt a húsvéti báránynak. Nagypénteken viszont már nem lehet panaszra ok – az örökre elhallgattatott bárányokat majd' minden boltban meg lehet vásárolni.

A Merkúr üzletlánc boltjaiban a bárányhús kilónkénti aktuális ára 24,99 lej – az ár változhat a következő napokban a piaci kínálattól függően. Húsvéti sonkából pazar a választék – csupán a pénztárcánktól függ, hogy melyik kerül az ünnepi asztalra. A legolcsóbb az akciósan kínált hegyesi sonka (13,99 lej/kg), közepes árkategóriájú a hagyományos füstölt (25,49 lej/kg), de aki extrára vágyik, az választhatja a mangalicasonkát – kilója potom 81,99 lejt kóstál.

Még van, friss, de veszik, mint a cukrot - a Tábor negyedi Horizont üzletben a bárányhúst (első rész és comb) kilóját 23 lejben mérték.

A Kauflandban a báránycomb kilója 23,99 lej/kg, klasszikus húsvéti sonka nincs, de kapható préselt sonka 14 lejért, füstölt változatát pedig 18,49 lejes kilónkénti áron lehet megvásárolni.

A Deák Prod húsüzletben egy kiló bárányhúsért 23 lejt, a csont nélküli sonkáért 21 lejt, míg a hagyományos húsvéti sonkáért 18 lejt kérnek.

Saját vágóhídjáról származó friss bárányhússal és a cég egyedi sonka specialitásaival csalogatja a vevőket a Petry. A cég boltjában a bárányhús kilója 24,99 lej, a füstölt, csontos sonka 23,90, a füstölt labdasonka 25,90, a főtt labdasonka 26,90, a főtt, pácolt húsvéti sonka pedig 24,90 lejbe kerül.

A piacon élő bárányt vehetünk, ezt kilónként 13 lejért vesztegetik – mészárosok előnyben.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pandietele
2011-04-22 20:22:54
A piacon ma a bárány kilója 10 lej volt.........

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."