Itthon » Gazdaság

Tavaszi Expo – győzött a kerti törpe

Hogy a félszáz kiállítónak megérte-e a vásáron részt venni, „az majd megválik" – ami biztos, hogy a kerti törpe szezonja eljött: a mókás figurákat vitték, mint a cukrot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Bedohazi_TavasziExpo2011
Bedohazi_TavasziExpo2011
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. május 16., 10:59
0 hozzászólás. 

Tulajdonképpen mi a különbség a Tavasz Expo és az Őszi Vásár között? - a nemrégiben feltett kajánkodó kérdésére a válasz: a kerti törpe. A két hagyományos udvarhelyi vásár közötti lényeges és poénos eltérést a 11. Tavasz Expo utolsó napján tett portyánkon attól a farcádi, kerti bútorokat gyártó vállalkozótól tudtuk meg, aki hetedik alkalommal vesz részt a vásáron. Kiváló üzleti érzékre vall, hogy az illető nem csupán a fából készült portékáit tette közszemlére, hanem a kisebb-nagyobb méretű, lámpást tartó, vagy csak üres kézzel sorakozó színes kerti törpéket is. Utóbbiakból hét kevésnek bizonyult volna, hetvenhét meg túl soknak, de, újságolta örömmel a cégvezető, közel félszáz szakállas kertőrzőnek gazdája akadt.

TavasziExpo2011

„Az Őszi Vásáron rá sem néztek, most nagy volt a keletje, reményen felül sokat eladtunk" – summázta az expós részvétel eredményét a törpés tulaj, aki abban is bizakodott, fából készült kerti bútorainak is lesz vevője, hiszen érdeklődőkben, árajánlatot kérőkben hiány nem volt. „Majd megválik pár hónapon belül, hogy hányan jönnek el vásárolni".

Nem csupán a kerti bútor gyártót szemeltük ki a vásári forgatagból. Az expó nyitónapján elégedetten nyilatkoztak a szervezők – a zárónapon, vasárnap, több kiállítót is megkérdeztünk: megérte-e részt venni az idei vásáron?

Egyetlen cégtulajdonos, a sportcsarnok előterében kiállító, ploiești-i, ruhát és fehérneműt árusító vállalkozó válaszolt egyértelmű nemmel. A messziről érkezett portékából az árleszállítás ellenére is alig kelt el néhány nadrág, blúz, így érthető, hogy a vállalkozó nem volt elragadtatva – mint mondta, nem biztos, hogy második alkalommal is elutazik Udvarhelyre.

stories_Bedohazi/TavasziExpo2011

Örömmel nyugtáztuk, hogy a helybéli, környékbeli, kezdő és rutinos expósok zöme hál' Istennek nem kudarcként élte meg a több érdeklődő, mint vásárló tapasztalatot. Sőt, azt is teljesen normális jelenségnek tartották, hogy míg csütörtökön, pénteken alig volt látogató, addig szombaton reggeltől estig és vasárnap a kora délelőtti órákban igazi csúcsforgalom volt.

Árnyoldala a standok körüli tolongásnak, hogy volt olyan kiállító is, akit megloptak. A 100 lej értéknél drágább biotermék rejtélyes eltűnése szerencsére nem lombozta le a kiállítót, aki nekünk is csak mellékesen említette a lopást. Biztonsági embereket, rendőröket egyébként nem láttunk a sportcsarnok környékén, gyanús személyeket viszont annál többet – a kellemetlenségek elkerülése végett talán nem árt, ha a szervezők a jövőben lopásbiztossá teszik a terepet.

stories_Bedohazi/TavasziExpo2011

Marketing és reklámcélokra, a cég és a termékek, szolgáltatások bemutatására, megismertetésére kiválóan alkalmas egy ilyen vásár – ez volt az általunk megkérdezett cégek képviselőinek egybehangzó véleménye. Függetlenül attól, hogy kerti bútorokat, a legtrendibb riasztóberendezést, az alternatív energiával vagy gázzal, működő kazánt, az újdonságnak számító LED-es világítótesteket, vagy éppen élelmiszert kínáltak, a kis és nagy cégek szerint a legfontosabb, amiért érdemes az expón jelen lenni, az nem a helyben szerzett nyereségben, mérhető.

Sokkal fontosabb a lehetőség, hogy a vásárlóközönség megnézi, megtapogatja, kézbe veszi, kipróbálja, megkóstolja és megismerkedik a termékekkel. A Tavasz Expo legfőbb vonzereje és sikere pedig abban rejlik, hogy minderre, úgy a kiállítóknak mind pedig a vásároló közönségnek kiváló lehetőséget nyújt és teret is biztosít.

TavasziExpo2011

A jó idő és napsütés nem csak szabadtéri kiállítóknak kedvezett, de a fagylaltárusoknak is. A sportcsarnok előterében elhelyezett fagyis pultnál mindig volt vásároló, mint ahogy nem maradt szégyenben a hagyományos kürtőskalács és volt keletje a helyben sütött miccsnek, kolbásznak és sörnek is. Összességében: kellemes vásári hangulattal és bőséges látnivalóval fogadta az udvarhelyieket és környékbelieket a 11. Tavasz Expo.

Reméljük, a vásár sztárjai, a kerti törpék megóvják a kiállítókat, szerencsét hoznak a szervezőknek és a 12. kiállítás vásárlók tekintetében is felülmúlja a mostani sikerét.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."