Itthon » Gazdaság

Menjünk ki az utcára: jön a tavaszi vásár

Harmadjára rendez tavaszi vásárt az SzMVSz: a helyszín és a tematika nem változott, az időjárás remélhetőleg más lesz. Csak épp eső ne legyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

stories_Bedohazi/HusvetiVasar
stories_Bedohazi/HusvetiVasar
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2012. március 27., 11:31
0 hozzászólás. 

Birtalan József megyemenedzser, a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetségének elnöke szerint már hagyományosnak nevezhető a székelyudvarhelyi húsvéti vásár, amit harmadik alkalommal szervez meg a szövetség. A polgármesteri hivatal anyagi támogatásával létrejövő vásár március 30-án, pénteken 12 órakor a Márton Áron téren nyitja kapuit.

Itthon_Gazdasag

Bunta Levente és Birtalan József

A szervezők az összes udvarhelyszéki polgármesteri hivatalhoz eljuttatták a vásár hírét, így több mint negyven helyi termelőt hívtak meg az eseményre. Bunta Levente polgármester szerint igyekeztek a húsvéti ünnepkörhöz igazítani a rendezvényt, így főként gasztronómiai termékeket és kézműves ajándéktárgyakat vásárolhatunk a kétnapos eseményen.

A polgármester hozzátette, terveik szerint minden hónap utolsóelőtti szombatján szeretnék megszervezni a vásárt a főtéren, ahol főként a feldolgozott termékeket árusítókat részesítik előnyben. „A zöldségnek a városi piacon a helye" – vélekedett Bunta.

A polgármester szerint az ilyen típusú rendezvényeknek közösségépítő jellege is van. Bunta úgy gondolja, ki kell mennünk az utcára, találkozni másokkal, így közösségi eseménnyé téve a vásárt.

Az idei húsvéti vásáron a látogatók szavazatai alapján osztják ki a legszebb stand díjat, a voksolók között pedig húsipari termékeket tartalmazó bőségkosarat sorsolnak ki. A gyerekek számára tojásfestő versenyt szerveznek: a hímes, vagy festett tojásokat szombaton 15 óráig lehet leadni a helyszínen, a díjazást pedig aznap 17 órakor tartják.

A III. Húsvéti Vásár március 30-án, pénteken 12 és 19 óra között, március 31-én, szombaton 10 és 18 óra között tart nyitva.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."