Itthon » Gazdaság

Nyilvántartási napló a napszámosokról

Nyilvántartási naplót (regisztert) kell vezetni a napszámos munkát végzőkről – figyelmeztette a munkaadókat a Hargita Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Itthon_Gazdasag
Itthon_Gazdasag
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. július 11., 13:15
0 hozzászólás. 

A napi rendszerességgel vezetett nyilvántartásban szerepelnie kell a napszámos által ledolgozott időnek és a bérének – ezeknek az adatok helyességét a foglalkoztatott személy aláírásával igazolja. A napszámosok foglalkoztatására vonatkozó 52/ 2011-es törvény értelmében napszámosokat csak jogi személy alkalmazhat.

A munkaidő nagykorú személyek esetében legtöbb 12, legkevesebb napi 8 óra lehet, kiskorú személyek esetében a napok száma nem haladhatja meg az évi 90-et. A törvény értelmében a munkaadónak nem kell kötelező egészségügyi és nyugdíjbiztosítást kötnie – ezek a napszámost terhelik.

A munkaadóknak a nyilvántartási napló (registru zilieri) másolatát havonta le kell adniuk a megyei munkaügyi felügyelőségen. A Hargita megyei munkaadók a regisztert 84,84 lejért a Hargita Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség csíkszeredai székhelyén (Kossuth Lajos utca 26. szám) alatt szerezhetik be.

Az ehhez szükséges iratok (típusnyomtatványok) elektronikus formában letölthetők a Hargita Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM) hivatalos honlapján. Ugyanitt a napszámosok foglalkoztatásra vonatkozó törvényt illetve az alkalmazási feltételeket is megtalálják az érdekeltek.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."