Itthon » Gazdaság

Gazdasági konferenciát szerveznek a könyvtárban

Szociális gazdaság - a társadalmi befogadás és az aktív állampolgári magatartás támogató eszköze - konferencia.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

NyitottKonyvekEjszakaja
NyitottKonyvekEjszakaja
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. augusztus 01., 16:15
0 hozzászólás. 

A Jó gyakorlatok a társadalmi befogadás területén című országos projektben aktívan részt vevő székelyudvarhelyi akciócsoport a fenti címmel szervez konferenciát augusztus 2-án, kedden délelőtt 10 órától a Városi Könyvtárban.

A CRIES - Etikus és Szolidáris Kezdeményezések Erőforrás Központja partnerségben az IRIS Európai Platformmal, Temesvári Interkulturális Intézettel, az APEL Szolgálattal és Integra Romániával közösen bonyolítja le a Jó gyakorlatok a társadalmi befogadás területén elnevezésű stratégiai projektet. Az országos szintű projekt 2010 és 2013 közötti időszakban valósul meg, társfinanszírozója az Európai Szociális Alap. A projekt megvalósításának helyszínei: Bukarest, Arad, Kolozsvár, Jászvásár, Nagyvárad, Székelyudvarhely, Nagyszeben és Temesvár.

A CRIES egyesület ezzel a projekttel a következő terülteket kívánja lefedni: szociális vállalatok, méltányos és szolidáris kereskedelem, etikus finanszírozás és szociális alapú mikrohitelezés, felelős fogyasztás.

A fő célkitűzés a szociális gazdaság fejlesztése, mint a társadalmi befogadás és aktív állampolgárság egyik megvalósítási eszköze Romániában. A projekt tevékenységei közül megemlíthetjük a következőket: kutatási és elemzési tevékenységek, képzés a szociális gazdaság területén, szociális hálózatok támogatása, pilot projekt fejlesztése, nyolc helyi szociális gazdaság projekt beindítása.

Jelenleg a projekt előkészítési fázisban van. A holnapi találkozó célja a projekt bemutatása, az udvarhelyi akciócsoport megalakulása és a már elkészült munkaanyagok bemutatása - tájékoztatta portálunkat Sólyom Andrea, a székelyudvarhelyi program koordinátora.

A konferencia programja:

10.00 – 10.15: Résztvevők bemutatása

10.15 – 10.45: A „Jó gyakorlatok a társadalmi befogadás területén" projekt bemutatása;

10.45 – 11.15: A projekt keretében azonosított, a szociális gazdasággal foglalkozó modellek és jó gyakorlatok bemutatása;

11.15 – 11.30: Aktív struktúrák és innovatív eljárások a szociális és szolidáris gazdaságban című részvételi kutatás beindítása;

11.30 – 11.45: Egy Romániában működő, a szociális gazdaság megvalósítását célul kitűző szinergikus kezdeményezés bemutatása: A szolidáris kereskedelmet támogató platform

11.45 – 12.00: Kérdések és válaszok


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."