Itthon » Gazdaság

Mérsékelt az udvarhelyi fiatalok munkakedve

Három városban szerveztek állásbörzét, most a frissen végzetteket célozták meg. Székelyudvarhelyen is visszafogott volt az érdeklődés.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Allasborze
Allasborze
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. szeptember 26., 11:01
3 hozzászólás. 

Összesen 15 székelyudvarhelyi cég 102 állásajánlatából válogathattak azok, akik szeptember 23-án, pénteken betértek a Márton Áron Ifjúsági Háza. A legtöbb állást ezúttal is a könnyűiparban hirdették meg: az Ikos Conf. Rt. és a Norada Rt. összesen 55 (varrónő és szakképzetlen munkás) munkahelyet kínált.

Allasborze

A börzén megjelent többi cég asztalos, raktáros, pincér, szakács és szakácssegéd, pizzasütő, kereskedelmi és eladási ügynök, marós, esztergályos, elárusító, kazánfűtő, technológus szakmákban ajánlott munkahelyeket, de betöltésre várt egy kereskedelmi igazgatói állás is.

Az állásbörzén az érdeklődés mérsékeltnek mondható: összesen 122-en tértek be az Iskola utca 1. szám alatti helyszínre. Helyben alkalmazás ezúttal sem volt, de a részt vevők több mint felét, 68 munkakeresőt hívtak vissza állásinterjúra. Azok a frissen végzett állástalanok, akiknek nem sikerült elhelyezkedniük, hat hónapig kapnak havi 250 lejes munkanélküli -segélyt.

Azok a fiatalok, akik a fél év alatt hivatalosan munkába állnak és bizonyítani tudják, hogy a jogosultság ideje alatt állandó alkalmazásban voltak, megkapják az egyszeri alkalommal járó 500 lej bónuszt, valamint a segély fennmaradt részére is jogosultak.

Ami a meghirdetett munkahelyek és a börzén megjelentek arányát illeti, az udvarhelyi statisztika jobb mint a csíkszeredai ott a meghirdetett 70 állás iránt összesen 99-en érdeklődtek, így közel másfélszeres túljelentkezést könyvelhettek el.

Az ügynökség legfrissebb statisztikája szerint augusztus végén Hargita megyében a munkanélküliségi arány 5,73 százalékos volt, a hivatalos nyilvántartásban szereplő 8 286 állástalan több mint fele (5173) pedig vidéki. A székelyudvarhelyi ügynökségnél augusztus 31-én összesen 661 munkanélküli - segélyben részesülő személyt tartottak nyilván.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Milan Yorgi
2011-09-26 14:05:22
Ikos es Norada :side:
Azt hiszem ez a ket ceg amelytol szinte minden fiatal viszolyog ;)
avatar
Egy a sokból
2011-09-26 14:21:42
Hát ha a kereskedelmi igazgatót ilyen helyen keresik, ott valami "gyanus": lehet a céggel van baj, de az is lehet, hogy meghirdették, mert a törvény kötelezi. Jobb helyeken fejvadász cégekre bízzák, ha a rokonságból nem kerül ki :)
avatar
hofika
2011-09-26 16:05:52
szerintem a kazánfűtői állast is rósz helyt keresik, mert olyan frissen végzet ritka amelyiknek ez a szakmája :lol:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."