Itthon » Művelődés

Januári program a Székelyföldi Filharmóniánál

A Székelyföldi Filharmónia januárban négy hangversennyel, vendégzenészekkel és változatos kínálattal köszönti a 2010-es esztendőt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

1
1
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 04., 20:07
0 hozzászólás. 


A francia zene estje címet viseli az első koncert, amelyen Sándor Ágnes Klára kápráztatja el a nagyérdeműt. Az udvarhelyi, jelenleg Németországban élő ifjú fuvolaművész előadóestjén Widor, Godard és Bolling - kevésbé ismert, ám kiváló zeneszerzők - egy-egy műve hangzik el. A műsor zárásaként felcsendülő, Bolling által írott jazzszvit előadása a fuvola mellett jazz-triót is igényel, ennek tagjai Marius Popescu zongoraművész, korrepetitor, Koszorús Kálmán marosvásárhelyi ütős, valamint Szász Magor nagybőgős, aki 2009-ben érettségizett a Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, jelenleg a Bukaresti Zeneművészeti Egyetem hallgatója, a Filharmónia zenekarának tagja. Január 8-án 18 órától tehát a francia zenéé a főszerep a Városháza Szent István termében.

cikkben

Az első havi program második felvonásában, január 10-én a rendkívüli hangverseny nyitja a 2010-es évet. Változatos műsort ígértek, és megkapjuk, hiszen Bach, Elgar, Kreisler művei mellett musicalrészletek, ragtime-ok, filmzenei részletek is felhangzanak 18 órától a Művelődési Házban. A hangversenyt az az Ilarion Ionescu-Galaţi vezényli, akit az idei évadnyitó hangversenyéről már ismerhet a közönség. A szólóért a Brassói Filharmónia tagja, Florin Ionescu-Galaţi hegedűművész lesz a felelős.

1

Kamarazenei hangverseny a következő állomás, már ami a komolyzenei kínálatot illeti. Január 20-án a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola koncerttermébe Negru Viktória (hegedű) és Kiss Lehel (zongora) zenetanárok előadóestjére hívják a vájtfülűeket, és nem csak. A zenei esemény 18 órától kezdődik.

Az ünnepi szimfonikus hangverseny sorban az utolsó januári koncert, melyet a Magyar Kultúra Hetében szerveznek. Január 24-én a magyarországi Werner Gábor vezényel a Művelődési Házban. Az utóbbi két eseményre későbbi írásainkban visszatérünk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."